Ilić: Karić oštećen, nadležni treba da ispitaju sve

Izvor: Politika, 10.Mar.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Karić oštećen, nadležni treba da ispitaju sve

BEOGRAD – Ministar za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je da je biznismen Bogoljub Karić oštećen i da bi nadležni organi trebalo da ispitaju sve što je u vezi sa „Mobtelom”.

Ilić je dodao da želi da pomogne da se taj slučaj razreši do kraja ocenivši da je Karić bio kooperativan i da „nema kriminalnih radnji”.

On je naglasio da bivši premijer Vojislava Koštunica sa tim nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << imao veze, nego grupa ljudi koja je bila u vlasti, a koji nisu bili Koštuničini ljudi.

Gostujući na TV Pink, ministar i u nekadašnjoj vladi 2006. godine je rekao, odgovarajući na pitanje da li je progon Karića bio politički, da je to bio više finansijski nego politički progon, ali da je, naravno, u tome bilo i politike.

„Moralo se ući u privatizaciju 'Mobtela' jer je uslov EU bio da država ne može da učestvuje u dva operatera, zbog čega se morala jedna firma prodati - ili 'Telekom' ili 'Mobtel', u kojem je Karić bio većinski vlasnik”, rekao je Ilić.

Ilić je istakao da se razgovaralo sa Karićem da većinski deo akcija ustupi državi, kako bi ona mogla da uđe u privatizaciju, ali da je tadašnji ministar finansija Mlađan Dinkić insistirao da on vodi taj postupak.

On je naveo da je Karić bio spreman da pokloni državi deo akcija i da smatra da nema kriminalnih radnji, a da je „Mobtel” doneo državi velika sredstva u privatizaciji.

Tanjug

objavljeno: 10.03.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.