Homen: Bogoljub Karić nije tražio azil u Rusiji

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 22.Avg.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: Bogoljub Karić nije tražio azil u Rusiji

BEOGRAD - Ministarstvo pravde Srbije zvanično je obavešteno od vlasti Ruske Federacije da bivši vlasnik "Mobtela" Bogoljub Karić, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, nikada nije tražio ni politički azil ni državljanstvo u toj zemlji, izjavio je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

Prema njegovim rečima, obaveštenjem ruskih vlasti razrešene su sve dileme koje su se pojavile nedavno u javnosti o tome da je Karić u Rusiji dobio politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << azil. "Iz toga izvlačimo zaključak da ne postoje prepreke za ekstradiciju Karića iz Rusije u Srbiju ukoliko bi on u toj zemlji bio uhapšen", dodao je Homen.

Bogoljub Karić, za kojim je raspisana Interpolova poternica, izjavio je nedavno da je politički azil dobio u više država, da su mu azil nudile i SAD i da je bio na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Južnoj Africi, gde je bodrio srpsku reprezentaciju.

Karić je iz Srbije otišao u februaru 2006. Osumnjičen je da je državu Srbiju oštetio za oko 40 miliona evra. Istraga protiv 25 učesnika u aferi "Mobtel", među kojima su i Bogoljubova braća Sreten, Dragomir i Zoran i sestra Olivera Nedeljković, pokrenuta je u januaru 2006.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.