Deo članstva PSS pristupio SPS-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2010, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo članstva PSS pristupio SPS-u

BAČKA PALANKA -

Rukovodstvo i deo članstva Opštinskog odbora Pokreta snaga Srbije (PSS) Bogoljuba Karića u Bačkoj Palanci sa predsednikom tog odbora Palimirom Totom na čelu, napustilo je tu stranku i pristupilo Socijalističkoj partiji Srbije (SPS).

Tot, koji je bio i predsednik Pokrajinskog odbora PSS-a u Vojvodini, takvu odluku je, na konferenciji za novinare, obrazložio ocenom da je PSS napustio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << politiku evropskog puta Srbije, stvarajući neke druge koalicije, dodavši da se bačkopalanačkom odboru pridružuju i drugi opštinski odbori PSS-a u Vojvodini.

SPS je moderna politička stranka, neopterećena prošlošću, sa mladim ljudima, koja vodi realnu politiku primerenu današnjem vremenu i prirodnom putu Srbije u Evropu, rekao je Tot.

Pozdravljajući pristupanje Opštinskog odbora PSS-a SPS-u, predsednik bačkopalanačkih socijalista Slobodan Škorić istakao je da će predstojeći, 8. kongres SPS-a, 11. decembra, biti, pre svega, afirmacija novog programa te partije jer "Srbija danas nije ista kao što je bila pre dve decenije".

Dogodile su se ogromne promene, od poremećaja u sistemu vrednosti, do prelaska u novi društveno-ekonomski sistem sa privatizacijom koja nije dobro sprovođena, izjavio je Škorić, podsetivši da je SPS bila jedina politička stranka koja je glasala protiv Zakona o privatizaciji za koji danas svi kažu da nije dobar.

SPS i PSS u Bačkoj Palanci sarađuju još od majskih lokalnih izbora 2008. godine, kada su, i sa PUPS-om, imali zajedničku izbornu listu i osvojili pet odborničkih mesta u lokalnom parlamentu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.