Sutra počinje trgovanje akcijama Aerodroma

Izvor: Studio B, 06.Feb.2011, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje trgovanje akcijama Aerodroma

Trgovanje akcijama Aerodroma "Beograd" na Beogradskoj berzi počeće sutra, a akcije tog javnog preduzeća koje su besplatno podeljene građanima već su na njihovim vlasničkim računima.

Građani koji su stekli pravo na besplatne akcije dobili su po jednu akciju Aerodroma čija je nominalna vrednost 600 dinara, a indikativna cena te vlasničke hartije na prvom trgovanju biće 641 >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dinar.

Besplatne naloge za prodaju akcije Aerodroma građani mogu da daju u poštama i jedini dokument koji im je za to potreban je lična karta, ili uz određenu naknadu ovlašćenom brokeru. Nalozi važe 90 dana i u svakom trenutku mogu da se povuku.

Na vlasničke račune građana koji su stekli pravo na besplatne akcije prebačeno je i po sedam akcija Akcionarskog fonda čija je pojedinačna nominalna vrednost 550 dinara, ali još nije omogućeno trgovanje tim akcijama na berzi. U Akcionarskom fondu su objedinjeni paketi akcija ranije privatizovanih preduzeća i onih koji tek treba da se prodaju.

Pravo na besplatane akcije javnih preduzeća steklo je 4,8 miliona gradajana. Njima je početkom 2010. godine podeljeno po pet akcija Naftne industrije Srbije, čija je nominalna vrednost bila 500 dinara, a sleduju im i besplatne akcije Telekoma i Elektroprivrede Srbije (EPS), za koje se procenjuje da će biti najvrednije.

Akcije Telekoma će biti podeljene posle prodaje tog preduzeća, koja se očekuje u prvoj polovini 2011. godine, a uslov za podelu akcija EPS-a je da se to preduzeće transformiše u akcionarsko društvo, što se očekuje tokom iduće godine.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje trgovanje akcijama Aerodroma

Izvor: EMportal, 06.Feb.2011

Trgovanje akcijama Aerodroma "Beograd" na Beogradskoj berzi počeće u ponedeljak, a akcije tog javnog preduzeća koje su besplatno podeljene građanima već su na njihovim vlasničkim računima.

Nastavak na EMportal...

Počinje trgovanje akcijama Aerodroma

Izvor: Blic, 07.Feb.2011, 01:50

BEOGRAD - Trgovanje akcijama Aerodroma „Nikola Tesla” na Beogradskoj berzi počeće danas, a u narednih mesec i po dana svi koji žele da prodaju besplatne akcije a nisu prodali akcije NIS-a imaju mogućnost da dobiju po 7.000 dinara. Akcije NIS-a biće moguće prodati za minimalno 2.500 dinara,...

Nastavak na Blic...

Akcije Aerodroma na berzi

Izvor: B92, 07.Feb.2011

Beograd -- Počelo trgovanje akcijama preduzeća Aerodroma "Nikola Tesla". Na današnjem zatvaranju berze akcija vredela 632 dinara...Iako je cena prvog dana trgovanja iznosila 641 dinar, tokom dana je rasla i do 700, ali i padala na 610 dinara...Ipak, jedna akcija je na zatvaranju vredela 632 dinara,...

Nastavak na B92...

Danas počcinje trgovanje akcijama Aerodroma

Izvor: Politika, 07.Feb.2011

BEOGRAD - Trgovanje akcijama beogradskog aerodroma „Nikola Tesla” na Beogradskoj berzi počinje danas, a akcije tog javnog preduzeća koje su besplatno podeljene građanima, već su na njihovim vlasničkim računima...Građani koji su stekli pravo na besplatne akcije dobili su po jednu akciju Aerodroma...

Nastavak na Politika...

Aerodrom “Nikola Tesla” na berzi

Izvor: Capital.ba, 07.Feb.2011

BEOGRAD, Trgovanje akcijama Aerodroma 'Nikola Tesla' Beograd počinje danas, po početnoj cijeni od 641 dinar. Građani srbije koji su dobili po jednu besplatnu akciju, ukoliko nemaju svog brokera, imaju mogućnost da nalog za prodaju, predaju u Pošti, bez plaćanja provizije. To znači da će oko 4,8...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.