Građani će od besplatnih akcija EPS-a moći da plate decembarske račune za struju

Izvor: Njuz.net, 19.Jan.2014, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani će od besplatnih akcija EPS-a moći da plate decembarske račune za struju

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeOčekuje se konačna odluka o ovom značajnom pitanju

BEOGRAD, 19. januar 2014, (Njuz) – Građani će uvećane decembarske račune za struju, prema najavama Elektroprivrede Srbije, platiti od akcija EPS-a tako što će novac umesto građanima direktno biti prebačen na račun firme EPS Snabdevanje.
- Komplikovanom formulom došli smo do podatka da će vrednost akcija biti taman onoliki kolike su bile greške >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << u sistemu za decembarske račune, pa će svi biti na nuli – rekao je v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović.
Ona navodi da će procedura biti maksimalno pojednostavljena, te da će građani moći uz prvo sledeće plaćanje računa dobrovoljno da se odreknu akcija u korist ovog preduzeća, tako što će im uz račun biti poslat dokument saglasnosti za prebacivanje akcija.
- Tokom sledeće nedelje predstavićemo izgled ovog dokumenta, koji će građani potpisati i isporučiti najbližoj elektrodistribuciji. U finalnim fazama pregovora smo da pokrenemo i EPS penzioni fond, a sav novac od akcija bi bio odličan kapital za početak – naveo je Obradović.
Međutim, sa ovom odlukom se ne slažu čak ni svi u Vladi Srbije i smatraju da bi akcije EPS-a mogle biti preusmerene na penzioni fond, tako da se penzije od 200€ obezbede za nekoliko meseci više. Međutim, ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da od toga najverovatnije nema ništa.
- Konačnu odluku od tome šta će biti sa akcijama EPS-a doneće gospodin Aleksandar Vučić i saopštiće je na sednici GO SNS. Potpuno je prirodno da SNS ima prioritet kada je takva odluka u pitanju – zaključila je ona.
Uroš Bogdanović
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.