Do kraja februara „Gaspromnjeft će objaviti ponudu za otkup akcija NIS-a

Izvor: Press, 22.Dec.2010, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja februara „Gaspromnjeft" će objaviti ponudu za otkup akcija NIS-a

„Gaspromnjeft", većinski vlasnik Naftne industrije Srbije (NIS), objaviće do kraja februara javnu ponudu za kupovinu akcija manjinskih akcionara NIS-a, najavila je juče Komisija za hartije od vrednosti
Ponuda za preuzimanje biće objavljena za 19,08 odsto akcija NIS-a koje su podeljene građanima, zaposlenima i bivšim zaposlenima, a cena ne može da bude manja od 4,8 evra po akciji.
Akcije NIS-a je u skladu sa Zakonom o pravu na >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << besplatne akcije dobilo 4,8 miliona građana. U paket od 19 odsto uključeno je i 4,34 odsto akcija koje su pripale sadašnjim i bivšim radnicima NIS-a.
- Predstojeća ponuda za preuzimanje akcija NIS-a specifična je ne samo po broju akcionara, nego i zato što je država obezbedila da bude besplatna za građane preko pošte - istakao je član Komisije Đorđe Jovanović i dodao da će pred samo objavljivanje ponude biti otvoren specijalni telefon za sva pitanja malih akcionara NIS-a.
Ponuda, koju najpre treba da odobri Komisija za hartije od vrednosti, trajaće najmanje 21, a najviše 45 dana. „Gaspronjeft" je dužan da o nameri preuzimanja obavesti sve akcionare i objavi skraćeni tekst ponude u dnevnim novinama.
Akcionari koji se odluče na prodaju treba da deponuju akcije na račun ponuđača, svejedno u kom trenutku trajanja ponude.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.