Besplatne popravke zuba za decu i proteze za penzionere

Izvor: JužneVesti.com, 01.Okt.2014, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne popravke zuba za decu i proteze za penzionere

U toku oktobra, socijalno ugroženi penzioneri stariji od 65 godina moći će da besplatno pregledaju zube na niškoj stomatološkoj klinici i dobiju nove proteze, a besplatna popravka zuba biće omogućena deci do 18 godina.

Penzioneri koji su korisnici socijalne novčane pomoći treba da na Kliniku za stomatologiju donesu odgovarajuću potvrdu iz Centra za socijalni rad, što će im omogućiti besplatan pregled zuba i dobijanje nove parcijalne ili totalne proteze. Deci do 18 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << godina zubi će biti besplatno pregledavani, a potom i popravljani i plombirani.

Ove akcije besplatnog lečenja Klinika organizuje povodom 50 godina postojanja, a one su omogućene donacijama nekoliko niških firmi. Kako navodi direktor Klinike za stomatologiju Aleksandar Mitić, ukoliko bude još donatora, akcija će se nastaviti i nakon oktobra, "a možda i do Nove godine".

Ova akcija je za početak morala da bude ograničena na najugroženije penzionere i decu, jer će odziv građana biti  veliki, a naši kapaciteti ne bi mogli u ovom trenutku da "izdrže" veći broj pacijenata - navodi Mitić.

Kako kažu na ovoj klinici, sa stomatološklim pregledima za najstarije sugrađane počelo se na inicijativu ministra za rad i socijalnu politiku Aleksandra Vulina, povodom obeležavanja 1. oktobra, Međunarodnog dana starih.
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vulin: Stari su svoj položaj i penzije zaslužili!

Izvor: juGmedia, 01.Okt.2014

NIŠ – Korisnicima socijalne pomoći koji su stariji od 65 godina niška Klinika za stomatologiju će tokom oktobra besplatno ugrađivati zubne proteze...Na besplatne preglede zuba na ovoj klinici tokom oktobra mogu da računaju i mlađi od 18 godina, bez obzira na imovno stanje...Direktor Klinike...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.