Počelo rušenje poslednje zgrade na prostoru za Beograd na vodi, gradnja kule počinje do 25. septembra

Izvor: Blic, 12.Avg.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo rušenje poslednje zgrade na prostoru za "Beograd na vodi", gradnja kule počinje do 25. septembra

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski urbanista Milutin Folić danas su obišli radove na rekonstrukciji Hercegovačke ulice i Savske promenenade, nakon čega su prisustvovali uklanjanju poslednjeg objekta na prostoru gde će se graditi prve dve stambene kule u okviru projekta "Beograd na vodi".

- Ovo je istorijski trenutak. Počelo je rušenje poslednje zgrade koja je vezana za prvu fazu izgradnje objektata u projektu “Beograd na vodi”. Prva zgrada na ovom potezu srušena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je prošle godine i od tada je raseljeno 94 porodica, ukonjena je pruga, kao i 54 plovila sa groblja brodova na reci - rekao je Siniša Mali.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, on je najavio i do kada bi radovi na Savskoj promenadi trebalo da budu gotovi.

- Do 25. septembra krećemo sa izgradnjom i postavljanem kamena temeljca za kulu. Promenada će u potpunosti biti gotova do 21. septembra a to sve uključuje I rekonstrukciju Hercegovačke ulice, sanaciju kanalizacije, trotoara. Ovo je trenutno najveći projekat u Evropi, a mi sada imamo priliku da ispunimo obećanje i izgradnju otpočnemo u septembru - potvrdio je Mali.

On je tom prilikom podsetio da je rušenje prvih zgrada na tom prostoru počelo 1. avgusta prošle godine i da je do danas srušeno ukupno 233 zgrade.

Saopštio je i da su u tom periodu raseljenje 94 porodice, kao i da je uklonjeno 15 kilometra pruge i 54 potopljena plovila iz Save.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kamen temeljac za dve kule krajem septembra

Izvor: Studio B, 12.Avg.2015

Na lokaciji projekta "Beograd na vodi" danas je srušena poslednja zgrada, a radove je obišao gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je najavio da će kamen temeljac za dve kule biti postavljen krajem septembra..."Ovo je istorijski trenutak jer su se stekli formalni uslovi za početak realizacije...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.