“NISAM MOGLA DA ZASPIM ZBOG SMRTI DEČAKA IZ BORČE”: Nada Macura o tragediji koja je potresla Srbiju

Izvor: Telegraf.rs, 01.Avg.2016, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“NISAM MOGLA DA ZASPIM ZBOG SMRTI DEČAKA IZ BORČE”: Nada Macura o tragediji koja je potresla Srbiju

Sinoć je bila jedna od najtragičnijih noći u Beogradu u 2016. godini: dečak (5) iz Borče izgubio je život u jezivoj nesreći u pekari. 

Tragična smrt dečaka (5) u Borči u 19.27 potresla je ceo region. Lekarski tim, kada je stigao na lice mesta, mogao je samo da konstatuje smrt, kaže portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Foto: Telegraf

Dete je, za sada pod nerazjašnjenim okolnostima upalo u mešalicu za hleb i na mestu poginulo.

Foto: Telegraf
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Niko ne zna kako se mešalica aktivirala jer niko nije, prema informacijama dostupnim za sada, bio s njim u prostoriji zbog otvaranja pekara, koje je trebalo da bude danas.

Kako vi posle toliko godina karijere reagujete na ovakve slučajeve?

Bila sam sluđena kada sam čula kakva se tragedija dogodila, nisam mogla da zaspim duboko u noć, potresu me uvek te stvari. Svaka tragična okolnost me potrese.

Foto: Telegraf

Kako prevazilazite ovakve situacije?

Nikako, to ne može da se prevaziđe. Čovek nikad ne može toliko da očvrsne pa da ostane imun na ovako tragične sudbine. I to dugo drži, dugo, dugo.



Inače, pored tragedije sa dečakom, Hitna pomoć je protekle noći u Beogradu imala 88 intervencija od kojih 18 na javnom mestu, uključujući jednu saobraćajnu nesreću, rekla je za Telegraf portparol Hitne pomoći Nada Macura.

- Saobraćajna nesrećna dogodila se 23 minuta posle ponoći u Trgovačkoj ulici u Žarkovu kada je povređena devojka (17) u svojstvu pešaka. Prevezena je na Institut za majku i dete i tamo adekvatno zbrinuta. Juče je Hitna pomoć intervenisala 114 puta, od toga 37 puta na javnom mestu. U to ulazi i jedan slučajni pad sa visine, odnosno sa skele. U toku dana bile su dve saobraćajne nesreće - rekla je Macura i dodala:

- Juče su se u toku dana najviše javlja astmatičari, hipertoničari, dijabetičari, a pomoć su tražile i osobe sa malignitetom.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dečak u Borči izgubio život pod tragičnim okolnostima

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2016

U Borči je sinoć šestogodišnji dečak izgubio život pod tragičnim okolnostima, rekla je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura...Nesreća se, prema njenim rečima, dogodila u 19.27, a lekarska ekipa mogla je samo da konstatuje smrt dečaka...Beogradski mediji preneli su da je mališan...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.