≫ 

"NISAM MOGLA DA ZASPIM ZBOG SMRTI DEČAKA IZ BORČE": Nada Macura o tragediji koja je potresla Srbiju

- Čovek nikad ne može toliko da očvrsne pa da ostane imun na ovako tragične sudbine. I to dugo drži, dugo, dugo - rekla je za Telegraf Nada Macura

  • 23

Sinoć je bila jedna od najtragičnijih noći u Beogradu u 2016. godini: dečak (5) iz Borče izgubio je život u jezivoj nesreći u pekari. 

OTAC STRADALOG MALIŠANA SLOMLJEN: Van sebe, sa plišanim medom u rukama u prisustvu sveštenika ulazi u auto (FOTO)

Tragična smrt dečaka (5) u Borči u 19.27 potresla je ceo region. Lekarski tim, kada je stigao na lice mesta, mogao je samo da konstatuje smrt, kaže portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dete je, za sada pod nerazjašnjenim okolnostima upalo u mešalicu za hleb i na mestu poginulo.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Niko ne zna kako se mešalica aktivirala jer niko nije, prema informacijama dostupnim za sada, bio s njim u prostoriji zbog otvaranja pekara, koje je trebalo da bude danas.

BORČA ZAVIJENA U CRNO: Roditelji bespomoćno jecaju dok odnose telo nesrećnog dečaka (5) (FOTO) (VIDEO)

Kako vi posle toliko godina karijere reagujete na ovakve slučajeve?

Bila sam sluđena kada sam čula kakva se tragedija dogodila, nisam mogla da zaspim duboko u noć, potresu me uvek te stvari. Svaka tragična okolnost me potrese.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U BORČI: Dete (5) upalo u mešalicu za hleb i POGINULO! (FOTO)

Kako prevazilazite ovakve situacije?

Nikako, to ne može da se prevaziđe. Čovek nikad ne može toliko da očvrsne pa da ostane imun na ovako tragične sudbine. I to dugo drži, dugo, dugo.

Inače, pored tragedije sa dečakom, Hitna pomoć je protekle noći u Beogradu imala 88 intervencija od kojih 18 na javnom mestu, uključujući jednu saobraćajnu nesrećurekla je za Telegraf portparol Hitne pomoći Nada Macura.

- Saobraćajna nesrećna dogodila se 23 minuta posle ponoći u Trgovačkoj ulici u Žarkovu kada je povređena devojka (17) u svojstvu pešaka. Prevezena je na Institut za majku i dete i tamo adekvatno zbrinuta. Juče je Hitna pomoć intervenisala 114 puta, od toga 37 puta na javnom mestu. U to ulazi i jedan slučajni pad sa visine, odnosno sa skele. U toku dana bile su dve saobraćajne nesreće - rekla je Macura i dodala:

- Juče su se u toku dana najviše javlja astmatičari, hipertoničari, dijabetičari, a pomoć su tražile i osobe sa malignitetom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma da

    1. avgust 2016 | 12:47

    Samo da se ovi doktori ne javljaju sa kvazi osećanjima u ovakvim tragedija! Pre 6god.sam izgubio sina, takvu bezosecajnost, bezobrazluk, licemerstvo, hladnokrvnost nisam video ni da je životinja u pitanju a kamoli dete. Na jako grub način nam je saopštena za nas najstrasnija vest i pošto se moja supruga onesvestila i pala, zvali su obezbeđenje da nas izbace iz prostorije da se citiram " onesvescujte se, valjajte se i kukajte na drugo mesto, mi ovo gledamo svaki dan po nekoliko puta i dodje nam ko dobar dan" koliko god da čovek navikne na tragedije, srce od kamena da ima, iskažeš bar truncicu saosećanja i poštovanja za tuđu bol. Ne kažem da su svi isti i da ova gospoda laže, ali je meni ostalo u sećanju taj momenat i imam odbojnost prema lekarima. Takođe bih zamolio da ostavite roditelje na miru, ako nemate ništa pametno da napišete, najmanje što je sada njima potrebno su optužbe o NE čuvanju svog deteta!

  • citateljka

    1. avgust 2016 | 08:36

    Dule, monsteru! Kako te nije sramota za ovakav komentar?! Svako stradanje i smrt su zalosni, sta ti covece lupetas?. Pokri se po usima i cuti kad nemas nista pametnije da kazes i moli boga da se u tvojoj porodici ne desi slicno, mada verujem da nemas ni zenu ni decu inace ne bi tako lupetao. Sazreces jednog dana ako te zivot vodi pravim putem...

  • zlata

    1. avgust 2016 | 09:42

    Andjele mali pocivaj u miru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA