Mali zadovoljan radovima na Beogradu na vodi

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali zadovoljan radovima na Beogradu na vodi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji dve stambene kule u okviru projekta "Beograd na vodi" i izrazio zadovoljstvo jer se oni u ovoj fazi ;izvode pre roka, preneo je Beoinfo.

"Zadovoljstvo je videti domaće građevinske radnike i kompanije kako izvode radove po svim vremenskim uslovima da bi se ovaj projekat uradio u predviđenom roku. Kamen temeljac postavljen je ;27. septembra, dok smo samo dva meseca kasnije već desetak dana ispred roka. Skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svi iskopi su završeni, kao i ispitivanja eventualno zaostalih bombi iz oba svetska rata.Nijedna bomba nije pronađena", rekao je Mali.

Gradonačelnik je najavio da od danas kreće postavljanje više od 400 šipova koji treba da nose dve buduće stambene kule, dok se iskopavanja za kulu "Beograd" i "W" hotel očekuju u toku naredna dva meseca.

"Očekujemo da na proleće počnu radovi iznad zemlje za sve četiri zgrade. To je daleko pre roka koji smo postavili, što potvrđuje da imamo jaku građevinsku industriju i stručnjake koji mogu da odgovore ovom velikom izazovu.

Projekat "Beograd na vodi" je počeo da daje prve rezultate, jer smo kao država i lokalna samouprava pokazali ozbiljnost u ispunjavanju obaveza prema investitoru, što je povećalo i interesovanje novih investitora za ulaganja u srpsku prestonicu", naveo je Mali.Gradonačelnik je kazao da je do danas na tom potezu srušen 241 objekat, dok ih je ostalo samo pet, koji za sada ne ometaju dinamiku radova.

Do danas je u prvoj fazi raseljeno 97 porodica u nove stanove, dok su u drugoj fazi raseljene 74 porodice i ona se trenutno izvodi u punom obimu, naveo je Mali.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.