Karađorđeva i mostovi najzakrčeniji

Izvor: Blic, 10.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karađorđeva i mostovi najzakrčeniji

Zbog sudara na Pančevačkom mostu mnogi Beograđani su juče ujutro pešice prelazili preko jedinog mosta na Dunavu. Osim ovakvih vanrednih situacija, gužve po gradu povećavaju radovi u centralnim gradskim ulicama koji su dočekali početak školske godine i kraj godišnjih odmora.

U odnosu na period godišnjih odmora, od 1. septembra na ulicama je gotovo dvostruko veći broj vozila, a „tantalove muke" vozačima dodatno pogoršavaju i radovi na putu. Kao i ranije, najkritičniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je prelaz preko mostova za koje ne postoje alternativni pravci. Ne treba zaboraviti da je početkom septembra stupio na snagu zimski red vožnje GSP, pa na ulicama ima i više autobusa.

Mostovi najkritičniji

Zbog sudara na Pančevačkom mostu u kom su učestvovala dva automobila juče oko osam sati bilo je nemoguće preći preko mosta u pravcu grada. Nakon sudara, kolone vozila prostirale su se duž Zrenjaninskog puta, čak do skretanja za naselje Borča.

- Putujem već sat i po vremena, sreća je da sam ušla u klimatizovani autobus. Ukoliko u dogledno vreme ne budu izgradili novi most preko Dunava, za nas koji svaki dan putujemo preko najveće srpske reke nema spasa - kaže Milijana Popović, student stomatologije iz Borče koja je, kao i ostali putnici, izašla iz autobusa i nastavila peške preko mosta.

Gužvu na Pančevačkom mostu dodatno je uvećao i pokvareni automobil kog je vlasnik ostavio zaključanog u desnoj traci. Da bi prošla dizalica koja je odnela automobil, policija je morala da zatvori saobraćaj prema okretnici na Bogosloviji.

Osim Pančevca kolaps ne jenjava i na ostalim mostovima. Prema rečima dispečera.

- U centar je najteže stići iz Novog Beograda. Preko bilo kog mosta da se uputite, obično vas zadesi neka gužva. Ipak najgore je preko Gazele jer nema dana da ne bude neki sudar. Primetno je da posle četiri sata na sva tri mosta preko Save gužva intenzivnija - kaže Dejan Dmitrović iz „Žutog taksija".

Radovi povećavaju gužve

Od 6. septembra putari su zaposeli čak 60 ulica, od kojih i neke u centralnoj gradskoj zoni. U nekima je saobraćaj u potpunosti obustavljen, dok je u drugima zatvorena po jedna traka ili se radovi izvode bez ometanja prolaska vozila, na trotoarima i nadstrešnicama. Najkritičnije je i dalje kod Železničke stanice. Osim radova u Savskoj ulici dodatni problem predstavlja i veliki broj kamiona koji se posle 17 sati spuštaju sa Vilinih voda, preko Dunavske, pa oko Kalemegdana ulaze u Karađorđevu ulicu i nastavljaju dalje prema „Gazeli". Gužve su u poslednjih nekoliko dana posebno izražene u Bulevaru kralja Aleksandra, u delu od Liona do Cvetkove pijace, a zbog poznatih dešavanja oko Petog parka. Naime, tek je juče JKP „Parking Servis" uklonio table koje su pale sa kamiona u Ulici Stanislava Sremčevića, zbog čega vozači nisu mogli da skrenu desno u Bulevar.

Vozačima se preporučuje da koliko god mogu izbegavaju Radničku i Kirovljevu u prepodnevnim satima a novobeograđanima se preporučuje da za prelazak preko reke biraju Brankov most, pre nego „Gazelu" i Železnički mosta. Svakoga jutra veliki broj automobila hrli da parkira u garažu na Obilićevom vencu, pa se na prilazima stvaraju gužve.

- Problem imaju svi koji idu ka Banovom Brdu, jer svi koriste Ulicu carice Milice koja ima slabiju prohodnost zbog kratkog trajanja zelenog svetla na raskrsnici Brankove i Carice Milice - kaže Dmitrović.

Broj autobusa koji prolazi Bulevarom vojvode Mišića povećan je zbog rekonstrukcije šina. Gužve su intenzivirane jer vozači ne poštuju pravilo „žute trake".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.