Horor kod Beograda: Istovarili kontejnere ispred kasarne, kad su ih bolje pogledali, zabranili prilazak celom posedu!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Feb.2017, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horor kod Beograda: Istovarili kontejnere ispred kasarne, kad su ih bolje pogledali, zabranili prilazak celom posedu!

U vojnoj kasarni u Kačarevu, u opštini Pančevo, smešten je radioaktivni materijal koji se nalazi u kontejnerima. Međutim, zaposleni u Institutu za nuklearnu nauku "Vinča" obavili su merenja i utvrdili da je nivo zračenja povišen, nakon čega su zabranili prilaz ovom posedu.

Da je vojni kompleks "Kačarevo" ograđeno, saopštili su na zvaničnoj fejsbuk stranici Mesne zajednice Kačarevo.

- Intervenisala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Inspekcija za zaštitu životne sredine Grada Pančeva i poslala zahtev Republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine, koja treba da ispita nastalu situaciju. Trenutno se čeka odgovor ove inspekcije - napisali su oni u saopštenju.

Da podsetimo, deo vojnog kompleksa "Kačarevo" jedan je od 15 vojnih kompleksa, skladišta i zemljišta širom Srbije koji više nisu neophodni za funkcionisanje Vojske Srbije, pa je Republička direkcija za imovinu oglasila njihovu prodaju. Ovaj oglas je bio raspisan 25. novembra 2016.

Vojni prostor je jedan od pet u Republici Srbiji za koje se pretpostavlja da su tokom NATO bombardovanja zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima, koji nije ispitan i očišćen od bombi.

U pomenutom oglasu za prodaju, naglašeno je da će oni koji budu odlučili da ga otkupe morati da snose troškove ispitivanja i čišćenja.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.