Kačarevo: Radioaktivni otpad kod bivše kasarne

Izvor: Radio 021, 01.Feb.2017, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kačarevo: Radioaktivni otpad kod bivše kasarne

Radioaktivni materijal dovezen je u kontejnerima na prostor vojne kasarne u Kačarevu, u opštini Pančevo, nakon čega je Institut za nuklearne nauke "Vinča" ustanovio povišen nivo zračenja i naložio zabranu prilaska.

Nakon što su utvrdili da je nivo zračenja povišen, iz "Vinče" su naložili ograđivanje i zabranu prilaska kontejnerima, saopšteno je na Fejsbuk stranici Mesne zajednice Kačarevo.

Kako je navedeno, Inspekcija za zaštitu životne sredine Pančeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poslala je zahtev Republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine, koja treba da ispita nastalu situaciju. Trenutno se čeka odgovor ove inspekcije, prenosi "Blic".

Deo vojnog kompleksa "Kačarevo" jedan je od 15 vojnih kompleksa, skladišta i zemljišta širom Srbije koji više nisu neophodni za funkcionisanje Vojske Srbije, pa je Republička direkcija za imovinu oglasila njihovu prodaju. Ovaj oglas je bio raspisan 25. novembra 2016.

Autor: Blic

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.