Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Apr.2015, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Srbija ima dve prestonice-Beograd i Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas u Gračanici da Srbija ima dve prestonice - jedna u Beogradu, a druga je srpsko Kosovo i Metohija.

"Druga prestonica je Kosovo i Metohija, Pećka patrijaršija, Gračanica, eparhija Raško-prizrenska... čije su svetinje zajedno sa narodom posejane po čitavom Kosovu", rekao je Ðurić novinarima posle liturgije u manastiru Gračanica i unošenja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Blagodatnog ognja iz Jerusalima.

Ðurić jeukazao da je praznik Hristovog vaskrsenja, koji se obeležava i u Gračanici, prilika za podsećanje na praznik vaskrsenja, njegovu simboliku i značenje, a naročito u ovom teškom vremenu.

Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije rekao je da praznik svake godine narodu na Kosovu i Metohiji donosi radost.

"Mi koji smo raspeti sa Hristom, mi i vaskrasavamo sa Hristom, naročito na Kosovu i Metohiji", rekao je Teodosije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dve prestonice Srbije: BG i KIM"

Izvor: B92, 13.Apr.2015

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Srbija ima dve prestonice - jedna u Beogradu, a druga je srpsko Kosovo i Metohija..."Druga prestonica je Kosovo i Metohija, Pećka patrijaršija, Gračanica, eparhija Raško-prizrenska.. čije su svetinje zajedno sa narodom posejane...

Nastavak na B92...

Đurić: Srbija ima dve prestonice - Beograd i Kosovo i Metohiju

Izvor: Blic, 13.Apr.2015

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas u Gračanici da Srbija ima dve prestonice - jedna u Beogradu, a druga je srpsko Kosovo i Metohija...- Druga prestonica je Kosovo i Metohija, Pećka patrijaršija, Gračanica, eparhija Raško-prizrenska.. čije su svetinje zajedno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.