Izvor: DANuBeogradu.rs, 17.Okt.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani slobode 2019: Dani oslobođenja u Beogradu u Prvom i Drugom svetskom ratu

Dani slobode 2019 je manifestacija kojom će biti i ove godine obeležen Dan oslobođenja Beograda u Prvom i Drugom svetskom ratu. Dani slobode su od ove godine odlukom Skupštine grada uvršteni u stalne manifestacije iz oblasti kulture od značaja za grad Beograd. Biće obeležena dva važna datuma za istoriju srpske prestonice: 20. oktobar 1944. (Dan … The post Dani slobode 2019: Dani oslobođenja u Beogradu u Prvom i Drugom svetskom ratu appeared first on Dan u Beogradu.

Nastavak na DANuBeogradu.rs...






Povezane vesti

Oslobođenje Beograda – žestoke borbe "sprat po sprat, sobu po sobu"

Izvor: RTS, 18.Okt.2019, 08:04

Bitka za oslobođenje Beograda trajala je od 14. do 20. oktobra 1944. godine i predstavljala je deo opsežnog operativnog plana Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i sovjetske Crvene armije. Beograd je oslobođen u jednoj od najvećih i najznačajnijih bitaka na Balkanu u Drugom svetskom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DANuBeogradu.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DANuBeogradu.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.