Ranjeni policajac stabilno

Izvor: S media, 19.Nov.2010, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranjeni policajac stabilno

Školski policajac Dejan Zastavniković ranjen tokom potere za pljačkašima banke, trenutno u stabilnom stanju. Čeka se operacija, saznaje S media portal. Iz Policijskog sindikata nam poručuju da je to još jedan primer profesionalizma i požrtvovanja pripadnika policije.

Policajac Dejan Zastavniković koji je ranjen prilikom potere na pljačkaša banke Inteza u Braće Jerkoviću, trenutno je u stabilnom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stanju. Čeka se operacija, potvrđeno je S media portalu u Urgentnom centru.

-Nakon utvrđene dijagnostike utvrđeno je da je policajac zadobio ustrelnu ranu ramena i njegovo stanje je sada stabilno. Najverovatnije će danas biti i operisan- rekao je portparol UC Drago Jovanović.

Na odeljenje reanimacije primljen je muškarac sa prostrelnom ranom leve nadlaktice, a metak je očešao i grudni koš. Pretposatavlja se da je reč o pljačkašu.

-Trećem pacijentu je utvrđena lakša povreda glave koja je sanirana i on je otpušten na kućno lečenje- potvrđeno je iz Urgentnog centra.

Zastavniković je ranjen danas popodne tokom potere za pljačkašima, a tokom razmene vatre u poteri je ranjen i jedan od pljačkaša, kako i jedan slučajni prolaznik. Do razmene vatre je došlo u ulici Radovana Simića Cige, u naselju Medaković.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović objašnjava za S media portalkako je izgledala policijska akcija.

-Kolege su primetile razbojnike koji su se udaljavali putničkim vozilom sa lica mesta i uputili se svojim privatnim vozilom u nameri da liše slobode ta lica, da ih osujete u bekstvu. Onda je došlo do razmene pucnjave. Zamislite kakva je to drskost da pucate na pripadnika policije u nameri da se udaljite. Srećom je policajac bio sa koleginicom, jer su njih dvoje uspeli da savladaju otpor i uhapse razbojnike, kaže Mijailović.

Predsednik Policijskog sindikata pohvalio je hrabrost i požrtvovanost dvoje školskih policajaca Dejana Zastavnikovića i Julije Vukadinović.

Jutros oko 9 časova dvojica razbojnika opljačkala su filijalu Banke Inteza u beogradskom naselju Braće Jerković.

Nakon što su uzeli plen pljačkaši su se uputili sporednom Ulicom Dragice Končar usput skinuvši fantomku i čarapu koje su nosili na glavi. Prema rečima očevidaca, pljačkaši su se kretali sporije da bi, pošto ih je primetila policija, počeli da beže.

Tokom potere za njima Zastavniković je ranjen. Ranjen je i jedan od pljačkaša, ali i slučajni prolaznik.

Drugi pljačkaš je uhapšen.

Do pucnjave je došlo u ulici Radovana Simića Cige.

Kako je saopštila policija, jedan od pljačkaša je iz automobila pucao i ranio Zastavnikovića, a tokom razmene vatre povređen je jedan od razbojnika, kao i slučajni prolaznik Slobodan Vučić.

Dačić posetio ranjenog policajca

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je večeras policajca Dejana Zastavnikovića koji je ranjen u pokušaju pljačke banke "Inteza" u naselju Braće Jerković.

Dačić je nakon posete izjavio novinarima da je današnji slučaj primer koliko je težak posao policijskih službenika i dodao da su u sprečavanju pokušaja pljačke učestvovali školski policajci koji nisu imali obavezu da to rade jer imaju druge radne zadatke.

''Ovaj potez zaslužuje poštovanje jer je primer požrtvovanosti policijskih službenika koji na ovaj način podižu ugled policije kod gradjana'', naglasio je Dačić.



Banka Inteza će nagraditi policajce


Banka Inteza je saopštila da su zahvaljujući pravovremenoj reakciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije pljačkaši u najkraćem roku uhapšeni, te izražava žaljenje što je prilikom akcije hapšenja došlo do upotrebe vatrenog oružja.

U znak zahvalnosti na angažovanju, pokazanoj hrabrosti i brzoj reakciji, Banka Inteza će nagraditi članove policijske patrole koji su neposredno učestovali u intervenciji.

"Banka će nastavti da sarađuje na Projektu unapređenja tehničke saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova koji ima za cilj efikasniju saradnju i bržu interakciju između poslovnih banaka i Ministarstva, zarad unapređenja opšteg nivoa bezbednosti u zemlji. Verujem da ćemo zajedničkim naporima doprineti tome da se situacije kao što je ova danas, što ređe dešavaju", izjavila je Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Banka Inteze, prilikom posete povređenom policajcu.

(S media, Agencije)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pljačka:Ranjeni policajac, lopov i prolaznik

Izvor: Mondo, 19.Nov.2010

Jutros je u naselju Braća Jerković pokušana pljačka banke "Inteza". U poteri za lopovima razmena vatre. Ranjeni policajac, pljačkaš i prolaznik.

Nastavak na Mondo...

Ranjen policajac tokom pljačke banke na Voždovcu

Izvor: Večernje novosti, 19.Nov.2010

U vatrenom obračunu sa pljačkašima, koji su upali u banku "Inteza" u naselju Braća Jerković, ranjeni su policajac D.N. (24) i jedan napadač. Drugi pljačkaš je uhapšen

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.