Pljačkaš banke ranio policajca

V. B. M. - N. M. N.

19. 11. 2010. u 10:49

Troje ranjeno posle pljačke Banke Inteza u Beogradu. Povređeni policajac Dejan Zastavniković, prolaznik Slobodan Vučić i pljačkaš Ivan Denić

PLJAČKA banke na Voždovcu pretvorila se u žestoku jurnjavu i pucnjavu u kojoj su tri osobe ranjene!

Policajac Dejan Zastavniković (24) i prolaznik Slobodan Vučić (36) ranjeni su u petak oko 9.30 kada su na njih pucali Ivan Denić (33) i Ivan Kostić (24), dok su bežali posle pljačke ekspoziture Banke Inteza u Ulici braće Jerković 137v. Zastavnikoviću je u Urgentnom centru konstatovana povreda ramena i usne, dok je Vučić prošao samo sa ogrebotinom čela. U obračunu je ranjen u nadlakticu i razbojnik Denić.

POSETE I NAGRADE MINISTAR unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je u petak oko 16 časova u Urgentnom centru ranjenog policajca Dejana Zastavnikovića. Poželeo mu je brz oporavak i ocenio da trojica mladih službenika zaslužuju divljenje. - Ovo je pravi primer požrtvovanja i dokaz koliko je težak posao policijskih službenika - rekao je Dačić. Povređenog policajca posetio je i direktor policije Milorad Veljović i predsednik Izvršnog odbora Banke Inteza Draginja Đurić. Banka se zahvalila MUP Srbije na pravovremenoj reakciji i najavila da će trojicu policajaca nagraditi sa po 100.000 dinara.

Scene, kakve se viđaju u holivudskim filmovima, počele su neposredno pošto su dvojica bandita, naoružana pištoljima, iz banke odnela 24.000 evra i milion dinara. Sa plenom su uleteli u teget "golf 4", bez registarskih tablica, i pobegli ka naselju Medaković. Spazili su ih školski policajci u civilu Dejan Zastavniković i njegove kolege Julijan Vukadinović (20) i Dušan Luković (25) koji su privatnom "dačijom" krenuli u poteru.

Pripadnici MUP su na uglu ulica Braće Jerković i Dragice Končar sustigli lopove. Naredili su im da zaustave vozilo, ali su vozač Denić i Kostić izvadili pištolje i zapucali. Meci su promašili policajce, ali je jedan probio staklo na "volvou", nemačke registracije, parkiranom ispred obližnje pekare. Hitac je okrznuo po čelu vozača Slobodana Vučića.

Razbojnici su dodali gas i "sjurili" se niz Ulicu Dragice Končar i dalje ka Zaplanjskoj i Ignjata Joba. Za petama im je sve vreme bila "dačija". Zastavniković i Vukadinović su ih stigli u Ulici Radovana Simića Cige. Denić i Kostić su zapucali i pogodili Zastavnikovića u levo rame i usnu. Hrabri policajci su uzvratili i ranili Denića, zbog čega je izgubio kontrolu nad "golfom" i udario u banderu, preko puta kuće pod brojem 19.

Tada je ranjeni Zastavniković pomogao kolegi Vukadinoviću da savladaju razbojnike i uhapse ih. Na mesto pucnjave ubrzo su stigle brojne policijske patrole. Pronađene su 33 čaure! Inspektori su u "golfu" otkrili dva pištolja i ukradeni novac.

Lekari Hitne pomoći su Denića i ranjenog policajca prevezli u Urgentni centar. Zastavniković je zbrinut na odeljenju hirurgije i, prema poslednjim informacijama, dobro se oseća. Razbojniku je metak razneo deo ruke i njegovo stanje su lekari ocenili kao veoma ozbiljno.

Ivan Denić odranije je poznat policiji. Pre desetak godina, u pet sati ujutru, pijan je izašao ispred zgrade u naselju Braće Jerković i pucao iz pištolja. Jedan metak je "zalutao" i pogodio u glavu ženu koja je krenula na posao. Srećom, ranjena je čudom preživela, a policija je Denića uhapsila. Pretresom njegovog stana su pronađeni pištolji i bombe.

Policajci Zastavniković i Vukadinović su se slučajno zatekli nedaleko od opljačkane banke. Obojica rade kao školski policajci, a u petak su bili na zadatku proveravanja informacija da "dileri dostavljaju narkotike školarcima". Zastavniković obezbeđuje Srednju geološku i Osnovnu školu "Veselin Masleša", dok je Vukadinović brinuo o bezbednosti đaka u osnovnim školama Jovan Jovanović Zmaj i Đura Daničić.

BEZ STRAHA

POVREĐENOG Dejana Zastavnikovića u Urgentnom centru su posetile kolege iz ove akcije, Julijan Vukadinović i Dušan Luković.

- Čim smo dobili dojavu o razbojništvu bez razmišljanja smo krenuli - kaže Vukadinović. - Pokušali smo da obavestimo i ostale kolege, ali je bilo problema sa vezom, pa smo nastavili za razbojnicima. Uspeli smo da ih uhvatimo i privedemo.

Vukadinović je policajac već godinu i po, dok je Luković u četvrtak polagao pripravnički.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Dokle

19.11.2010. 13:09

Izgleda da su se krimosu bacili u akcije ovih dana. Sigurno su gledali na tv da je nezadovoljstvo u policiji pa su se dali u razbojništva računajući da nezadovljni policajci zbog malih plata neće da rizikuju glave! Međutim, policajci ipak radi svoj slaboplaćen posao služeći građanima i u najgorim situacijama. Onomad na tv spomenuše i broj poginulih policajaca u poslednjih 20 godina!

duks

20.11.2010. 13:07

@Dokle - Sta ima da se ko pita .nisu pljackali da bi kupili hleb i mleko nego da lagodno zive za drogu i t d verovatno kao i ti obzirom da ih branis

Nemanja

20.11.2010. 13:38

@Dokle - Da li stvarno postoji neko ko moze da postavi ovako nebulozno pitanje?!

Dejan

19.11.2010. 15:10

Pljackaju jer ne postoje zakoni koji ce da ih ozbiljno kazne. Mislim da je novi zakon za vozace tu negde po kaznama. Znaci ako prodjete pijani na crveno dobijete isti zatvor kao da ste opljackali banku. Tako da vidim da se stalno negde nesto pljacka, zbog para i zabave.

zoran2

19.11.2010. 21:51

cestitam na hvatanju lopova,ali molim Vas pa oni su izabrali taj posao i za to dobijaju platu i niko ih ne tera da to rade, kolika god da je ipak je redovna za razliku od vecine srbije koja ne dobija nikakvu.

Ljiljana Tatic

19.11.2010. 22:38

neka se svi oporave. Mladi policajac je hrabar. Svaka cast. Momci su na zalost takodje mogli da izgube zivot zbog prokletih para. ipak mislim da su ovakve akcije nepotrebni rizik jer zivoti su vredniji od svega. Toliko se se tesko zivi a mladi ljudi u Srbiji nemaju perspektivu . ne pravdam nikog samo nisu svi rodjeni pod srecnom zvezdom i zasticeni, a nasa drzava represijom i prinudama prosto generise kriminal. Vecina mladih momaka koji ako ne odu u policajce nemaju nikakvu sansu (50% nezaposl)

mister x

20.11.2010. 01:33

ama gde je slika oviog drugog mada ostali sajtovi nisu dali ni jednu sliku i da li ce iz zatvora izaci kao dekice ili ce biti mesec dana u pritvoru, to interesuje narod nista drugo. ako sam dobro cuo ivicu ovaj sto je ranjen kriminalac je i pre 10 god pucao na policiju znaci to je bilo kad je imao oko 14 godina. lepo lepo nema sta...

miki

20.11.2010. 02:16

Ove necoveke od bandita kazniti ostro. Sta im je ovaj decko skrivio u zivotu. Po 20 godina robije, pa nek probaju da pomisle da pucaju na organe gonjenja.

And Justice For All

20.11.2010. 14:29

Znači Denic je 2000. pucao zeni u glavu, zavrsio se proces, odlezao svoje i imao dovoljno vremena da se vrati na stare staze u svega 10 godina. Koliko je onda uopste i bio u zatvoru? Ovo poslednje je pitanje za sudiju i nase pravosudje...

hhhh

21.11.2010. 14:34

@And Justice For All - Denic nije pucao na zenu nego je pogodio zalutali takme a inace on se leci u lazi lazarevic tako da nije ni morao u zatvor ....