Podrška malim i srednjim preduzećima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2019, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška malim i srednjim preduzećima

Mala i srednja preduzeća u Srbiji imaće brojne pogodnosti iz finansijskog paketa od 16,5 miliona evra, koji će Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) realizovati kroz kreditnu ponudu svog dugogodišnjeg partnera Banca Intesa, saopšteno je danas iz EBRD.

Ukupno 15 miliona evra će biti plasirano kroz kreditiranje malih i srednjih preduzeća za investicije vezane za implementaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU standarda, kako bi se poboljšala konkurentnost domaćih kompanija na ovdašnjem i međunarodnom tržištu, navedeno je u saopštenju.

Osim kredita, mala i srednja preduzeća će ostvariti dodatne pogodnosti u vidu investicionih podsticaja Evropske unije u iznosu od 15 odsto od vrednosti kredita, kao i savetovanja i prenošenja iskustava u vezi sa uvođenjem EU standarda.

Nakon uspešne realizacije 10 miliona evra kredita namenjenih ženama u biznisu, dodatnih 1,5 miliona evra će omogućiti podršku još većem broju preduzetnica u Srbiji.

Predsednica Izvršnog odbora Banca Intesa Draginja Đurić navela je da mala i srednja preduzeća i žensko preduzetništvo imaju izuzetan potencijal da podstaknu održiv ekonomski rast i povećanje zapošljavanja u Srbiji, pa zbog toga banca u svom poslovanju poseban akcenat stavlja upravo na ove segmente privrede.

Regionalna EBRD direktorka za Zapadni Balkan Suzana Hargitai istakla je da ova podrška dolazi u vidu sveobuhvatnog paketa koji podrazumeva finansiranje, podsticaje i savetovanje kako bi se maksimizirao pozitivan uticaj na mala preduzeća u Srbiji i ojačao njihov potencijal za rast

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PODRŠKA MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA Za jačanje konkurentnosti 16,5 miliona evra

Izvor: Blic, 24.Jun.2019

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je 16,5 miliona evra pomoći za poboljšanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i podršku preduzetnicama u Srbiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.