Kreditna linija od 30 miliona evra za mala i srednja preduzeća

Izvor: S media, 23.Mar.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreditna linija od 30 miliona evra za mala i srednja preduzeća

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i "Banka inteza" potpisale su danas sporazum o korišćenju nove kreditne linije u iznosu od 30 miliona evra, namenjene kreditiranju sektora malih i srednjih preduzeća u Srbiji, saopštila je "Banka inteza"

Ova kreditna linija je deo paketa koji je obezbedila EBRD za tri članice "Inteza Sanpaolo Grupe" u istočnoj Evropi, istaknuto je u saopštenju.

Sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iz EBRD zajma biće korišćena za finansiranje investicija i potreba za obrtnim kapitalom privatnih kompanija koje posluju u Srbiji kroz kratkoročne, srednjoročne i dugoročne kredite u iznosu do 2.5 miliona evra.

„ Ova kreditna linija će omogućiti "Banci inteza" da poveća ulogu u finansiranju privatnih malih i srednjih preduzeća kao i konkurenciju u ovom sektoru”, rekla je direktor EBRD za Srbiju Hildegard Gacek.

„Veliko je zadovoljstvo videti da je EBRD ove godine ponovo izabrao našu banku za partnera u podršci razvoju malih i srednjih preduzeća. U toku ekonomskog pada ovaj projekta je u skladu sa našom strateškom odlukom da proširimo ponudu za mala i srednja preduzeća u duhu podrške celoj ekonomiji”, rekla je predsednica Izvršnog odbora "Banke inteza" u Beogradu Draginja Djurić.

Ona je dodala da je sigurna da će ta kreditna linija "postići dobre rezultate i ostvariti očekivanja svih učesnika u ovom projektu".

EBRD je u 2009. odobrio ovoj banci kreditnu liniju od 10 miliona evra za projekte energetske efikasnosti kompanijama u Srbiji, koja je uspešno implementirana, naglašeno je u saopštenju.

Finansijska sredstva koje je EBRD odobrio "Inteza Sanpaolo Grupi" takodje uključuju i kreditnu liniju od 20 miliona evra banci "Intesa Sanpaolo Bank" u Bosni i Hercegovini i 50 miliona evra "CIB banci" u Madjarskoj.

"Investicija EBRD-a je deo zajedničke obaveze EBRD-a, Svetske Banke Grupe i Evropske Investiciona Banke (EIB) da obezbedi preko 25 miliona evra podrške bankarskim sektorima u regionu i da finasira poslovne aktivnosti pogodjene globalnom krizom", istaknuto je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kreditna linija EBRD i Intese za mala i srednja preduzeća

Izvor: Capital.ba, 23.Mar.2010

BEOGRAD, EBRD odobrio je kredit od 30 miliona evra banci Banca Intesa Beograd namjenjenih daljem kreditiranju malih i srednjih preduzeća. Ova kreditna linija je dio paketa koji je obezbijedila EBRD za tri članice Intesa Sanpaolo Grupe u istočnoj Evropi, saopšteno je danas. Sredstva iz EBRD zajma...

Nastavak na Capital.ba...

EBRD i Banca Intesa povecavaju obim plasmana u srpsku privredu

Izvor: Economy.rs, 24.Mar.2010, 03:14

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Banca Intesa potpisale su sporazum o koriscenju nove kreditne linije u iznosu od 30 miliona evra namenjene kreditiranju sektora malih i srednjih preduzeca u Srbiji.

Nastavak na Economy.rs...

EBRD i Banca Intesa povećavaju obim plasmana u srpsku privredu

Izvor: Poslovni magazin, 24.Mar.2010

Kreditna linija u iznosu od 30 miliona evra na raspolaganju sektoru malih i srednjih preduzeća Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Banca Intesa potpisale su sporazum o korišćenju nove kreditne linije u iznosu od 30 miliona evra namenjene kreditiranju sektora malih i srednjih preduzeća u Srbiji....

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.