Izvor: N1 televizija, 23.Jun.2021, 11:53

Finansije TOP: Pad dobiti banaka, promene u vrhu najprofitabilnijih

AIK banka je bila najprofitabilnija banka u Srbiji u 2020. godini, pokazuje rang lista objavljena u godišnjoj ediciji "Finansije TOP" u izdanju ekonomskog mesečnika Biznis i finansije. Dugogodišnji lider, banka Inteza pala je na drugu poziciju po profitu, ali je zadržala vodeće mesto po aktivi. Dok predstavnici finansijskog sektora očekuju da će uporedo sa vakcinacijom rasti privredna aktivnost u ovoj godini, kao i da odgovarajuća makroekonomska i monetarna politika mogu da spreče rast inflacije, privrednici tvrde da je rast inflacije već u toku, navodi se u ovoj ediciji.
Pogledaj vesti o: Banca Intesa,   Vakcinacija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Projekcije bankara: Neće biti povećanja kamatnih stopa, na duži rok opasnost od "pregrevanja"

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2021

Finansijski sektor u Srbiji očekuje da će, uporedo sa vakcinacijom, rasti privredna aktivnost u ovoj godini, te da odgovarajuća makroekonomska i monetarna politika mogu da spreče rast inflacije.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.