Vukadinović imenovan za novog šefa BIA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukadinović imenovan za novog šefa BIA

BEOGRAD - Za novog šefa Bezbednosno-informativne agencije Srbije imenovan je Saša Vukadinović, dosadašnji direktor Uprave za izvršenja zavodskih sankcija Srbije.

Vukadinovića, koji je kadar Demokratske stranke, na mesto šefa BIA imenovala je Vlada Srbije na današnjoj sednici, pošto je dosadašnji direktor BIA Rade Bulatović podnio ostavku posle formiranja nove vlade.

Od Vukadinovića se, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najavama, očekuje reformisanje bezbednosnog sektora.

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić rekao je posle sednice Vlade da su svi članovi Vlade uvereni da će Vukadinović efikasno obavljati svoj posao.

Vukadinović je rođen 1972. godine u Kruševcu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1997. godine, a do kraja 2000. godine bavio se advokaturom.

Bio je načelnik SUP-a, a zatim i Policijske uprave u Kruševcu. Tokom 2003. godine, u policijskoj akciji "Sablja", kao načelnik policije u Kruševcu učestvovao je u hapšenju vođe "kruševačkog klana" Zorana Jotića Jotke i njegove grupe.

Vukadinović je radio i na otkrivanju Jotićevog pokušaja da iz Centralnog zatvora u Beogradu podmiti sudiju Vrhovnog suda Srbije Ljubomira Vučkovića da bi bio pušten na slobodu.

Za direktora Uprave za izvršenje zavodskih sankcija pri Ministarstvu pravde postavljen je u junu 2007. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.