Vuk Drašković tuži šefa   BIA

Izvor: Blic, 19.Mar.2012, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuk Drašković tuži šefa BIA

Vuk će podneti krivičnu prijavu protiv direktora BIA Saše Vukadinovića zato što nije oslobodio službenike DB čuvanja službene tajne. On će pred sudom morati da objasni svoje razloge jer za to nema nikakvog osnova, osim ukoliko mu nije bila namera da se zaštite oni iz DB koji su činili zločine - rekla je za “Blic” Danica Drašković povodom odlaganja sudskog postupka u kojem su trojica radnika Državne bezbednosti optužena za pomaganje u pripremi atentata na Vuka Draškovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lidera Srpskog pokreta obnove, 2000. u Budvi.

Ona je reagovala pošto je obaveza čuvanja službene i državne tajne u petak sprečila Gorana Kuzmanovića, nekadašnjeg pripadnika službe Državne bezbednosti, da svedoči u sudskom postupku protiv bivših kolega.

Pred Višim sudom u Beogradu u petak su se pojavila sva trojica optuženih: Milan Radonjić, nekadašnji šef beogradskog centra DB, kao i Stevan Basta i Ratko Romić, načelnici za unutrašnji i spoljni ekstremizam u beogradskom centru DB. Sudskom pozivu se zbog bolesti nije odazvao svedok odbrane Dragomir Ašanin, takođe radnik DB, dok prisutni Kuzmanović nije svedočio zbog zabrane otkrivanja službene tajne.

Opširnije u štampanom izdanju

Povezane vesti: Nastavak suđenja za pokušaj ubistva Draškovića u Budvi Prislušne uređanje u stanu Vuka Draškovića postavljali i šefovi DB

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vuk Drašković tuži šefa BIA

Izvor: S media, 19.Mar.2012

Vuk će podneti krivičnu prijavu protiv direktora BIA Saše Vukadinovića zato što nije oslobodio službenike DB čuvanja službene tajne. On će pred sudom morati da objasni svoje razloge jer za to nema nikakvog osnova, osim ukoliko mu nije bila namera da se zaštite oni iz DB koji su činili zločine...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.