Upucani Nišlija - nekada lažni agent BIA čak sa policijom učestvovao u uviđaju

Izvor: JužneVesti.com, 03.Okt.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upucani Nišlija - nekada lažni agent BIA čak sa policijom učestvovao u uviđaju

34-godišnjak koji je ranjen pištoljem 30. septembra ispred teretane u Ulici 21. maja u Nišu, osuđen je 2018. godine na 100.000 dinara zbog toga što se lažno predstavljao kao operativac BIA. Kako piše u presudi, on je nekoliko puta iskoristio značku Službe da bi dobijao informacije o policajcima, o vlasnicima određenih kola, a “učestvovao” je i u policijskom uviđaju kada je obijen stan njegove devojke.

N. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << V. je prvi put posegao za značkom kada je njegovoj devojci obijen stanGodinu dana pre nego što je na N. V. ispaljeno nekoliko metaka, kako saznaju Južne vesti, on je na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na novčanu kaznu od 100.000 dinara. Krivično delo za koje se teretio bilo je lažno predstavljanje, jer se od 2015. do 2018. godine predstavljao kao službenik BIA.

U presudi Osnovnog suda, do koje su došli novinari Južnih vesti, piše da je N. V. prvi put posegao za značkom BIA 2015. kada je obijen stan njegove devojke. Tada se lažno predstavio kao operativac policajcu koji je vršio uviđaj.

Pokazao mu je pritom legitimaciju sa identifikacionom karticom sa svojom fotografijom i amblemom od metala na kome je stajao natpis BIA i pozlaćeni mač - piše u presudi.

N. V. je pušten iz bolnice; foto: PU NišNakon toga, piše, preko policajke koja mu je verovala da je zaposlen u BIA tražio je podatke u izvesnom policajcu. Rekao joj je da je taj policajac u nekom kafiću umesto da zavede, drogu koju je našao kod neke devojke stavio u džep.

Međutim, tu nije bio kraj.

28. decembra 2017. od policijskog službenika koga poznaje od ranije i kome takođe predstavio kao radnik BIA, zatražio da izvrši provere vlasništva vozila što je i učinio - piše u presudi.

Podsetimo, na N. V. ispaljeno je nekoliko metaka. Ranjen je u nogu. Zasad nema novih informacija u vezi sa istragom, kažu u Višem javnom tužilaštvu i dodaju da se još radi na otkrivanju identiteta napadača. U Kliničkom centru Niš navode da je danas otpušten iz bolnice i poslat na kućno lečenje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.