Uhapšeni narkodileri iz Srbije

Izvor: B92, 19.Maj.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni narkodileri iz Srbije

U Španiji je zajedničkom akcijom španske policije i BIA uhapšeno šest osoba osumnjičenih za šverc droge, tri iz Srbije i tri iz Crne Gore .

U akciji je zaplenjeno 77 kilograma kokaina koji je brodom iz Južne Amerike prokrijumčaren u špansku luku Taragona.

Deo pošiljke kokaina zaplenjen je na brodu, a deo je zaplenjen na kopnu, precizirao je za B92 Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA.

"Radi se o međunarodnom lancu šverca kokaina koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je iz Argentine prekookeanskim brodom Perast prebačen u Taragonu", kaže Stojić.

Samu akciju hapšenja izvela je španska sudska policija. Prilikom pristajanja broda u Taragonu, nakon pretresa broda, pronađeno je 43 kilograma kokaina, precizira Stojić, dok su na kopnu pronađena još 34 kilograma koje su uhapšeni iskrcali prethodne noći.

"Od šestorice uhapšenih, četvorica su članovi posade prekookenaskaog broda Perast - Nikola Mrvaljević, Vuk Popović i Illja Branković, inače državljani Crne Gore, i Dražen Krasić, koji je državljanin Srbije. Dva lica koja su u Španiji dočekali tu drogu su državljani Srbije Dalibor Dramićanin i Goran Crnomarković", kaže Stojić za B92.

Prema rečima šefa kabineta direktora BIA, kokain je utvaren u argentinskoj luci Vinsentin.

BIA za sada nema podatak da je ova grupa ogranak neke veće narkogrupe. "Naša saznanja pokazuju da su oni delovali autonomno", navodi Stojić.

Protiv uhapšenih se sada vodi istraga u Španiji, a tek treba da se vidi da li će Ministarstvo pravde Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal reagovati u eventualnim daljim koracima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.