Uhapšen vehabija u Beogradu zbog objave na društvenim mrežama, osumnjičen za terorizam

Izvor: Luftika.rs, 05.Maj.2023, 12:23

Uhapšen vehabija u Beogradu zbog objave na društvenim mrežama, osumnjičen za terorizam

Nova kritična situacija i hapšenje u Srbiji. U Beogradu je jutros oko 10 sati uhapšen Armin Alibašić zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog dela terorizam.
Alibašić je prema medijskim saznanjima ekstremni sledbenik vehabizma iz Novog Pazara, a uhapšen je u koordinisanoj akciji MUP-a i BIA.
On je uhapšen nakon njegove objave na društvenoj mreži „Fejsbuk“ tokom prethodnih dana, u kojoj je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da je „nekada potrebno uzeti pravdu u svoje ruke“, prenose „Novosti„.
Uz to je i napisao kako je „zaista snaga u gađanju“, objavivši u prilogu i video-snimak kako koristi vatreno oružje u jednoj streljani na području Beograda.
Inače, on se u septembru 2022. godine preselio u Beograd, pa je organizovan i pretres objekta gde je boravio na Opštini Zvezdara.
Foto: Foto: Printskrin/Društvene mreže Jedan od stanara kuće koja pripada zajedničkom dvorištu od nekoliko stambenih jedinica na Zvezdari, izjavio je za „Novosti“ da je Armin Alibašić, uhapšeni ekstremni sledbenik vehabizma iz Novog Pazar, pre otprilike mesec dana došao da živi tu, u iznajmljenom stanu.
– Za to vreme nije pravio nikakve probleme, nisam primetio da mu je bilo ko dolazio u posete. Kulturno bi se javio svaki put kada sretne nekog od nas stanara u dvorištu. Bio sam veoma iznenađen kada sam jutros video policiju i kada su odveli momka. Mislim da su policajci iznosili nešto iz kuće – rekao je jedan od stanara.
Pohapšena cela porodica koja je sakrila ubicu iz Mladenovca, primili ga u kuću jer sutra slave Đurđevdan?!

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

U Beogradu uhapšen Armin Alibašić iz Novog Pazara, sumnjiči se za terorizam

Izvor: SandzakPress.net, 05.Maj.2023

Zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela terorizam, koordinisanom akcijom BIA i MUP, jutros u 10 sati, uhapšen je Armin Alibašić. Alibašić je, kako prenose beogradski mediji, “ekstremni sljedbenik vehabizma” iz Novog Pazara. Prema saznanjima “Novosti”, Alibašić je...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.