Izvor: Radio 021, 07.Avg.2020, 19:58

UNS: Sve što smo objavili o firmi supruge direktora BIA je tačno

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da su sve informacije koje je UNS objavio u utorak u tekstu pod naslovom "Firmi supruge direktora BIA skoro 40 hiljada evra za medijske projekte ove godine" tačne i lako proverljive.

U saopštenju se dodaje da je Televizija Plus, u vlasništvu sina direktora Bezbednosno-informativne agencije, pokušala da demantuje taj tekst i optužila udruženje i televiziju N1, koja je prenela informacije UNS, da su izneli "klasične neistine" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na račun firme vlasnikove majke.

"Tačno je da su u Kruševcu projekti firme Irene Gašić dobili ukupno 1,9 miliona dinara za medijske sadržaje na istoimenom portalu i kruševačkoj Televiziji Plus. Tačno je i da na internetu nije moguće naći portal ADD production, koji ne postoji ni u Registru medija", naveo je UNS.

Dodaju da Televizija Plus sada tvrdi da je taj portal registrovan, ali da se čak i iz priloga te televizije, koja pokušava da demantuje UNS, vidi da je reč o drugom portalu - tvplus.rs, čiji je izdavač ADD production.

"Glavni urednik tog sajta je sin Bratislava i Irene Gašić - Vladan", kaže UNS i podseća da u Zakonu o javnom informisanju i medijima piše da novinar nije odgovoran za informaciju koja je sadržana u dokumentu organa javne vlasti i za koju postoji opravdani interes javnosti, što je upravo slučaj sa rešenjem o sufinansiranju medijskih projekata u Kruševcu.

U saopštenju se ističe da objavljivanje informacija o dobitnicima novca na medijskim konkursima ove godine ima poseban značaj, s obzirom na to da je za 143 raspisana konkursa na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou opredeljeno ukupno 1,7 milijardi dinara.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.