Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal: Sedam osoba uhapšeno zbog Jovanjice

Izvor: Beta, 01.Jul.2020, 14:42

Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal: Sedam osoba uhapšeno zbog Jovanjice

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su posle višemesečnog predistražnog postupka uhapsili sedam osoba u nastavku istrage privrednog društva Jovanjica, saopštilo je danas Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal.Oni su naveli da je osmi osumnjičeni već u pritvoru, dok je deveti član grupe u bekstvu.Hapšenje su u zajedničkoj akciji sproveli Bezbednosno-informativna agencija (BIA), Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), Služba unutrašnje kontrole (SUK) i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.Kako se navodi u saopštenju, uhapšeno je pet pripadnika državnih organa A.T. i B. R. , R. B., M. K. i Z. B. kao i M. T. i S. M."Navedena lica privedena su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava", naveli su iz Tužilaštva.Članovi ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su u periodu od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršila navedena krivičina dela po nalogu organizatora P. K. koji je već u pritvoru.Pretresanje je u toku.Svima uhapšenim odredjeno je policijsko zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tužilaštvu dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama u predmetu "Respiratori"

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2020

BANJALUKA - Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske dostavili su Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva Izvještaj o preduzetim...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.