Stefanović: Isfabrikovana priča, ruše Vučića

Izvor: B92, 30.Sep.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Isfabrikovana priča, ruše Vučića

Nijedna državna institucija, ni MUP, ni BIA nikada nisu prisluškivali Bojana Pajtića ili Lidiju Udovički, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.

Kako je rekao, objavljivanje transkripta razgovora Pajtića i Udovički na sajtu Teleprompter je "fabrikovana priča", koja je deo plana za rušenje Aleksandra Vučića.

"Nikada nije dat nalog, niti je izdata naredba za prisluškivanje. I sam papir koji je objavljen ne liči ni malo na dokumentaciju iz MUP >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili BIA", rekao je Stefanović.

Ministar policije je najavio i da će sve biti istraženo, kao i da će od urednika sajta Teleprompter, koji je objavio transkript, Danila Redžepovića policija zatražiti objašnjenja o tome kako je do transkripta došao.

Stefanović je rekao da je policija već dobila nalog od Tužilaštva za sprovođene istrage, a Redžepovića je nekoliko puta označio kao "bliskog prijatelja Bojana Pajtića".

"Iako Pajtića nikada nismo prisluškivali, videli smo kofere dokumenata o presretnutim komunikacijama Aleksandra Vučića, naročito u periodu od 2008. do 2012. godin. Očekujem da ćete u narednim danima videti kako to izgleda. Vučić nije želeo o tome da govori, ali to je bilo brutalno kršenje svih njegovih prava. Režim DS je pratio i slušao lične razgovore svog političkog protivnika", rekao je Stefanović.

Ministar policije i visoki funkcioner SNS je rekao da je jasno da je u pitanju "opsežna akcija rušenja Aleksandra Vučića".

"Ne mogu da ga pobede u posvećenosti, ne mogu da ga pobede u radu, ne mogu da nađu nijednu lošu stvar o njemu", rekao je Stefanović ističući i da premijera Srbije "novac ne interesuje ni kao pojam".

Kako je rekao, ovaj slučaj je povezan i sa slučajem ulaska policije u prostorije DS, a ministar policije je naveo i da strahuje za život premijera.

"Sve to je stvaranje političke klime, koja treba da kaže da se ovde nešto strašno dešava. Zato sam rekao Vučiću da što pre raspisujemo te izbore, uz strah i strepnju da li će on te izbore dočekati", rekao je on.

Stefanović je rekao da će biti zatražena objašnjenja i od Kristijana Golubovića, koji je u jednom rijalitiju "rekao da je imao nalog nekog da ubije".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.