Serija hapšenja zbog ubistava, otmica i razbojništava

Izvor: Kurir, 31.Maj.2012, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija hapšenja zbog ubistava, otmica i razbojništava

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, na osnovu informacija BIA pokrenulo krivični postupak protiv više pripadnika organizovane kriminale grupe osumnjičenih za ubistvo, otmice i razbojništva

BEOGRAD -  Tužilaštvo za organizovani kriminal na osnovu informacije BIA i uz asistenciju policije pokrenulo je akciju hapšenja i razbijanja organizovane kriminalne grupe.

Kako RTS saznaje Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za organizovani kriminal je, na osnovu informacija Bezbednosno informativne agencije, pokrenulo krivični postupak protiv više pripadnika organizovane kriminale grupe osumnjičenih za ubistvo, otmice i razbojništva.

Prve podatke o aktivnostima ove kriminalne organizacije Tužilaštvo je dobilo od Bezbednosno-informativne agencije, a podaci su u nastavku zajedničkih aktivnosti verifikovani i prikupljenim dokazima, naglasio je tužilac Miljko Radisavljević .

Tužilaštvo, prema njegovim rečima, vodi predistražni postupak protiv osam osoba, od kojih je sedam juče uhapšeno u Beogradu.Tužilaštvo sumnja da je jedno od ubistava, za koje se tereti ta grupa, izvršeno na Kipru prošle godine.

Članovi kriminalne grupe su sa teritorije Subotice, Sombora, Beograda, Kragujevca i Novog Sada.Prilikom pretresa kuća, stanova i drugih objekata koje su koristili osumnjičeni, pronađena je veća količina municije, vatrenog oružja, bombi i drugih eksplozivnih materija.

Policija je saslušala osumnjičene, a nakon toga je, po odobrenju Tužilaštva, donela naredbu o njihovom zadržavanju.

Oni će u toku dana biti dovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka, naveo je tužilac.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.