Šef BIA podneo ostavku

Izvor: Blic, 10.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef BIA podneo ostavku

Direktor Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatović podneo je ostavku novom premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću, saznaje „Blic".

Bulatović je pismenu ostavku podneo na dan izbora nove vlade, 8. jula. Prema saznanjima našeg lista, Bulatović je uz ostavku na mesto šefa BIA, čestitao Cvetkoviću na izboru za predsednika Vlade Srbije. On će na funkciji najverovatnije ostati do 17. jula, kada se očekuje da Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na mesto prvog „bezbednjaka" Srbije postavi dosadašnjeg direktora Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Sašu Vukadinovića.

Bulatović se na funkciji direktora BIA nalazio više od četiri godine, tokom dve vlade koje je vodio lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica. Prema podacima do kojih je „Blic" došao od 2004. godine je iz BIA otpušteno ili penzionisano 659 zaposlenih, dok je u radni odnos primljeno 390 ljudi koji do tada nisu bili zaposleni u bezbednosnim službama.

Vukadinović je u akciji „Sablja", kao načelnik kruševačke policije, uhapsio Zorana Jotića Jotku, vođu kriminalnog klana iz tog grada. Ka-snije je radio i na otkrivanju Jotićevog pokušaja da iz Centralnog zatvora u Beogradu podmiti sudiju Vrhovnog suda Srbije Ljubomira Vučkovića da bi bio pušten na slobodu. Vučković je kasnije osuđen na šest godina zatvora.

Vukadinović se na funkciji šefa policije u Kruševcu nalazio od 2001. do 2007. godine, kada je postao direktor Uprave za izvršenje zavodskih sankcija.

Šefovi DB i BIA od 2000. do 2008. godine

Goran Petrović - januar 2001. - novembar 2001.

Andrija Savić - novembar 2001. - januar 2003.

Miša Milićević - januar 2003. - mart 2004.

Rade Bulatović - mart 2004. - jula 2008.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BIA bez šefa

Izvor: Večernje novosti, 10.Jul.2008

Rade Bulatović, dosadašnji šef Bezbednosno informativne agencije, podneo je u utorak, prvog dana rada nove Vlade, neopozivu ostavku na tu funkciju - saznaju "Novosti"

Nastavak na Večernje novosti...

Bulatović podneo ostavku

Izvor: RTV Pink, 10.Jul.2008

Kako Nacionalni dnevnik nezvanično saznaje.. . . Kako Nacionalni dnevnik nezvanično saznaje šef BIA, Rade Bulatović podneo je ostavku.

Nastavak na RTV Pink...

Bulatović: Niko me nije naterao da podnesem ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2008, 10:37

BEOGRAD - Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Rade Bulatović izjavio je da je dan posle formiranja nove Vlade Srbije podneo ostavku, ali da ga na to niko nije naterao, već da smatra da je takav postupak "nešto što bi trebalo da postane normalno i prirodno u odnosima u državi"...Na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Beogradski mediji: Šef BIA podneo ostavku

Izvor: Kurir, 11.Jul.2008

BEOGRAD, 11. jula (Tanjug) - Dosadašnji direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) Rade Bulatović podneo je ostavku na tu funkciju odmah posle formiranja nove vlade, pišu danas beogradski mediji. Bulatović je na tom mestu bio četiri ipo godine, a u intervjuu današnjoj "Politici" on kaže...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.