Šef BIA garant za Šarića

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef BIA garant za Šarića

Najtraženiji begunac Balkana Darko Šarić sam je ponudio predaju preko svog advokata Radoslava Baćevića, a nikakve akcije BIA ili CIA nisu u toj odluci imale udela, saznaju "Vesti" iz visokopozicioniranih izvora u srpskim službama bezbednosti. Šarić se predao bezbednosnim službama u inostranstvu dve nedelje pre nego što je stigao u Beograd, ali je izručenje odloženo jer su se čekali rezultati DNK analize da bi se sa sigurnošću >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << utvrdio njegov identitet.

- Šarić je umesto advokata Zdenka Tomanovića angažovao advokata Radoslava Baćevića koji je dobar poznanik sa Aleksandrom Đorđevićem, sadašnjim šefom BIA i bivšim advokatom. Čim je dobio punomoćje, Baćević je otišao u Đorđevićev kabinet u Institutu bezbednosti na Banjici i rekao da Šarić želi da se preda. Tada su počeli pregovari o detaljima predaje jer se Šarić brinuo za bezbednost - objašnjava izvor "Vesti".

Naime, kako su Vesti već pisale, još početkom 2010. godine Šarić je želeo da se preda i preko prijatelja Dragana Dudića Frica kontaktirao je srpske pravosudne organe. Međutim, čim se Dudić vratio s prvog razgovora iz Srbije u Crnu Goru, ubijen je u Kotoru. Tada je prekinuta svaka komunikacija.

- Kako bi potvrdili njegov identitet, poslati su uzorci Šarićevog DNK na proveru. Međutim, iako se mislilo da će se to završiti pred izbore, rezultati su sticajem okolnosti bili gotovi 16. marta oko podne, na sam dan izbora. Tada je u vrhu vlasti razmatrano da li da se odmah objavi kako je Šarić uhapšen, ali se odustalo kako bi se izbegla nagađanja da je predaja planirana na dan izbora. Dva dana kasnije, Šarić je bio u Beogradu - dodaje izvor "Vesti".

Ambasador SAD u Srbiji Majkli Kirbi izjavio je da je potrebno proveriti da li postoje veze između njega i ljudi iz Vlade Srbije.

- Ovde se nagađalo da postoji veza organizovanog kriminala i vlade. Ne znam da li je to i dalje slučaj, ali vredi istražiti. Ako je to tako, onda je treba prekinuti - rekao je Kirbi.

Tužilac Miljko Radisavljević tvrdi da tužilaštvu nisu dostavljeni diskovi sa snimcima susreta Šarića i političara.

Na pitanje zašto je Šarić sada odlučio da se preda, naš izvor dodaje da mu je verovatno bilo dosta skrivanja i života u strahu, a i da zaprećena kazna za ono što ga optužuju nije drastična, već maksimalno 15 godina zatvora.

* Šarić kroji srpsku vladu

* I Miša Banana hoće da se preda

* Šarića čuvali u Švajcarskoj?

* Odmotava se klupko Šarićevih saradnika

* "Vučić jedini znao za podatke BIA o Šariću"
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.