ŠTA ĆE BITI SA DIREKTOROM BIA? Vučić otkrio zbog čega je Amerika uvela sankcije Vulinu: Kokain je pronađen u Beloj kući, ne u njegovom kabinetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 09:38

ŠTA ĆE BITI SA DIREKTOROM BIA? Vučić otkrio zbog čega je Amerika uvela sankcije Vulinu: Kokain je pronađen u Beloj kući, ne u njegovom kabinetu

Vučić o sankcijama Aleksandru Vulinu od strane SAD.

- Sutra ću detaljno i temeljno da govorim, nego nisam primetio da je kokain pronađen u Vulinovom kabinetu, nego u Beloj kući. Smatram da je strašno, strašno, važno da se sprovede istraga, a sankcije protiv njega uvedene su zbog Ruske federacije - rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obilasku radova na izgradnji Dunavskog koridora, to jest brze saobraćajnice od petlje Požarevac do Velikog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gradišta i Golupca.

On je tako odgovorio na pitanje da li bi Vulin mogao da ostane na mestu direktora BIA, s obzirom na to da su mu SAD uvela sankcije.

- Danas je Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC) američkog Ministarstva finansija sankcionisalo osobu u Srbiji u skladu sa Izvršnom odredbom 14033. Označavanje Aleksandra Vulina podvlači odlučnost Sjedinjenih Država da drže odgovornim one koji su umešani u koruptivne aktivnosti kojim šire posvoje političke agende i lične interese nauštrb mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu - piše u saopštenju američkog Ministarstva finansija.

U saopštenju se navodi da te koruptivne aktivnosti promovišu "ruski maligni uticaj u Srbiji i regionu".

- Ministarstvo finansija neće oklevati da targetira osobe koje zloupotrebljavaju svoj položaj zarad lične koristi i istovremeno potkopavaju efektivnu i demokratsku upravu na Zapadnom Balkanu. Današnji potez drži Aleksandra Vulina odgovornim za koruptivne i destabilizujuće poteze kojim su takođe promovisane ruske maligne aktivnosti u regionu - izjavio je Brajan Nelson, podsekretar za terorizam i finansijski obaveštajni rad u Ministarstvu finansija.

- Aleksandar Vulin umešan je u međunarodni organizovani kriminal, trgovinu drogom i zloupotrebu javne funkcije. Vulin je održavao obostrano koristan odnos sa srpskim trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem, pomažući da se Tešićeve ilegalne pošiljke oružja slobodno kreću preko granica Srbije - navodi se u saopštenju.

Američko ministarstvo tvrdi da su "Vulinovi postupci pospešili korupciju u institucijama vlasti u Srbiji", pojašnjavajući da je koristio svoj autoritet radi lične koristi, uključujući umešanost u lanac trgovine drogom.

Kao rezultat današnje akcije, sva Vulinova imovina u SAD je blokirana.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić o sankcijama protiv Vulina: Nisam primetio da je kokain pronađen u Vulinovom kabinetu, nego u Beloj kući

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 12.Jul.2023

BEOGRAD – Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije šefu srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu, a o tome je danas govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. -Sutra ću detaljno i temeljno da govorim, nego nisam primetio da je kokain pronađen u Vulinovom kabinetu,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.