ŠOKANTNO OTKRIĆE KOJE JE PROMENILO TOK ISTRAGE! Ova informacija o dečaku-ubici NIJE BILA TAČNA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 09:34

ŠOKANTNO OTKRIĆE KOJE JE PROMENILO TOK ISTRAGE! Ova informacija o dečaku-ubici NIJE BILA TAČNA

Tokom istrage plasirana je informacija da je dečak-ubica za obuku u pucanju koristio streljanu BIA, što se ispostavilo kao neistina.

U jezivom zločinu koji je počinjen 3. maja ove godine trinaestogodišnjak je usmrtio deset osoba, od kojih devetoro učenika i školskog čuvara. Istraga je utvrdila da je dečak-ubica zločin do detalja planirao mesec dana, da je imao skice škole i spisak potencijalnih žrtava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
U medijima je tokom istrage bila plasirana i informacija da je dečak-ubica za obuku u pucanju koristio streljanu BIA, što se ispostavilo kao neistina.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić negirao je krajem prošlog meseca na sednici Skupštine Srbije da je otac dečaka ubice koji je 3. maja izvršio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladimir Ribnikar" u Beogradu za obuku u pucanju koristio streljanu BIA.

Gašić je na sednici Skupštine Srbije, odgovarajući na pitanje poslanice Narodne stranke Ivane Parlić, rekao da postoje snimci na internetu koje je postavio ranije otac dečaka, na kojima se vidi da oni koriste streljanu u Beogradu.

On je rekao da Zakon o oružju za svih 90 i nešto streljana koliko ih ima u Srbiji predviđa kako mogu da rade i kontrolu njihovog rada, kao i da je dalja istraga o radu streljane koju su dečak ubica i njegov otac koristili "posao tužilaštva i istrage".

- Da, nenormalno je voditi dete u streljanu sa 12 godina. Neistina je da je dete otac vodio u streljanu BIA - rekao je Gašić.

On je rekao da postoji samo jedna streljana BIA u kojoj je "restriktivni ulaz", i da on kao direktor BIA šest godina nije u nju ušao, kao i da je jasno propisano ko, kad i kako i koliko municije može biti potrošeno na vežbi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.