SKANDAL U VALJEVU Gradsku upravu češljaju POLICIJA I BIA

Izvor: Blic, 24.Jun.2017, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL U VALJEVU Gradsku upravu češljaju POLICIJA I BIA

Policija i BIA nastavljaju istragu o Gradskoj upravi u Valjevu nakon što je službenicima i preduzetnicima, koji su uhapšeni zbog mita i nameštanja tendera, određen pritvor, saznaje "Blic".

U pritvoru do 30 dana po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda nalaze se Valjevci: načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić (34), službenik Gradske uprave u odeljenju za javne nabavke A. Đ. (34), vlasnik radnje "Fiskal" R. Đ. (43), vlasnik građevinske firme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "VA gradnja 2007" A. P. (35) i vlasnik radnje za popravku metalnih proizvoda M. P. (46). Pritvor je određen i za Novosađanina M. P. (46), vlasnika firme "Japi Com", te Šapčanina M. V. (50), vlasnika preduzeća "PSC Vuković". Izuzetak je jedino T. I. (28), pripravnica u Gradskoj upravi, koja je posle policijskog zadržavanja, pošto tužilac nije tražio pritvor, puštena da se brani sa slobode.

- Dosadašnja istraga pokazala je da je jednom osumnjičenom "namešten" tender za auto-sedišta iako je njegova ponuda bila viša za milion dinara samo zato što su njegova sedišta imala deklaraciju na srpskom. Jedan od osumnjičenih pak izdavao je fiktivne račune za pranje službenih automobile Gradske uprave, i to nekoliko puta na dan, po duplo višoj ceni nego u drugim perionicama - priča izvor "Blica" blizak istrazi.

Načelnik Vujić Subotić uhapšen je, kako tvrdi policija, prilikom primopredaje novca.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.