Izvor: Blic, 09.Avg.2016, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SELAKOVIĆA ČEKA NOVA FUNKCIJA Dosadašnji ministar pravde možda ide u BIA

Nikola Selaković, dosadašnji ministar pravde, nije u budućoj vladi, međutim, on bi se mogao naći u jednoj od dve uloge - gradonačelnika Beograda ili šefa BIA.

Najveće iznenađenje novog sastava u Nemanjinoj 11 je činjenica da među ministrima nema Nikole Selakovića, koji važi za funkcionera SNS u kog Aleksandar Vučić ima poverenja. Otuda je gotovo sigurno da najmlađi ministar prošle vlade neće ostati bez pozicije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Buduća Selakovićeva uloga donekle zavisi od ishoda razgovora lidera SNS Vučića sa jednim poznatim političarem koji je i uspešni biznismen, a kome je ponuđeno da uđe u trku za gradonačelnika. Prema saznanjima „Blica”, ukoliko ne dođe do dogovora sa biznismenom, Selaković bi mogao ući u uži izbor kandidata za gradonačelnika. U suprotnom, bivši ministar pravde vrlo lako bi mogao na poziciju šefa BIA.

Ovo su ministri u novoj Vladi Srbije

U vrhu SNS rasplet očekuju za oko dve nedelje. Zasad niko ne može da precizira koju će poziciju Selaković i zaista zauzeti. Deo funkcionera SNS smatra da je bivši ministar pravde bliži rukovodećoj poziciji u BIA jer već duže vreme vlada mišljenje da će sadašnji šef BIA Aleksandar Đorđević biti zamenjen.

Osim Selakovića, u budućoj vladi nisu - Ivan Tasovac (kultura i informisanje), Željko Sertić (privreda), Snežana Bogosavljević Bošković (poljoprivreda), Kori Udovički (lokalna uprava i državna samouprava), Srđan Verbić (prosveta, nauka i tehnološki razvoj) i Velimir Ilić (bez portfelja zadužen za vanredne situacije). Ministri juče i nisu bili raspoloženi da govore o svojim budućim radnim mestima, ali za većinu to je već poznata stvar.

Tasovac, koga prati nezadovoljstvo umetnika i glumaca učinkom u oblasti kulture, ali koji je varničio i sa medijima, vraća se u Beogradsku filharmoniju. Snežana Bogosavljević Bošković ima posao profesora na fakultetu u Čačku. Sertića pojedine kolege vide i kao direktora EPS, gde on, međutim, nije konkurisao, a Velju Ilića vide u penziji.

- Sertić bi se mogao naći u Razvojnoj agenciji Srbije ili Privrednoj komori Srbije - navode u Nemanjinoj 11.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Blic": Selaković gradonačelnik Beograda ili šef BIA?

Izvor: B92, 09.Avg.2016

Beograd -- Nikola Selaković, dosadašnji ministar pravde, nije u budućoj vladi, ali bi se mogao naći u jednoj od dve uloge- gradonačelnika Beograda ili šefa BIA, piše Blic...Najveće iznenađenje novog sastava u Nemanjinoj 11 je činjenica da među ministrima nema Nikole Selakovića, koji važi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.