Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat Vujačić: Razgovor sa rođakom odao Karadžića!

BEOGRAD - Svetozar Vujačić, advokat uhapšenog haškog begunca Radovana Karadžića, rekao je da se njegov klijent skrivao u Beogradu poslednje tri godine, a da ga je odao razgovor sa jednim od rođaka koji je BIA prisluškivala.

"Niko od ljudi s kojima je on (Radovan Karadžić) kontaktirao u poslednje tri godine, a koji se nalaze u Beogradu, nisu znali da je u pitanju Karadžić", rekao je Vujačić i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je Karadžić i sebe ubedio da je neprepoznatljiv.

"Ja ga ne bih prepoznao", rekao je advokat. Vujačić je izjavio da je Karadžić lociran pre 20-25 dana tako što je BIA prisluškivala telefonske razgovore između Karadžića i njegovih rođaka.

"Oni su locirali Karadžića i počeli da ga prate. On je video da ga prate, izlazio je u grad, išao u bioskop", kaže Vujačić.

On je izjavio da će se njegov klijent u Beogradu braniti ćutanjem, a da će sve reći u Hagu, ne precizirajući šta Karadžić ima da kaže.

"Ja to ne znam šta će on reći u Hagu. Ne znam koliko bi to bilo opasno za te ljude", odgovorio je Vujačić na pitanje da li će Karadžić u Tribunalu reći ko je sve skrivao u Beogradu informacije o tome gde se nalazi.

Advokat je rekao da je sigurno da je prethodni direktor BIA imao više informacija o lokaciji Karadžića od sadašnjeg, ali zajedno sa bivšim premijerom "on je te informacije amortizovao i predstavljao to kao patriotski čin".

On tvrdi da je BIA oduzela Karadžiću i lap-top, koji mu nije vraćen sa ostalim predmetima koji su oduzeti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUJAČIĆ: KARADŽIĆ OŠIŠAN

Izvor: Kurir, 23.Jul.2008, 17:37

BEOGRAD, 23. jul 2008. (FoNet) - Svetozar Vujačić, pravni zastupnik haškog optuženika Radovana Karadžića, izjavio je danas da je Karadžić obrijan i ošišan, isti kao ranije, samo malo mršaviji. Vujačić je, novinarima ispred Specijalnog suda, rekao da će se Karadžić braniti sam i da je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.