Rade Bulatović u Ministarstvu spoljnih poslova

Izvor: Press, 06.Nov.2012, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rade Bulatović u Ministarstvu spoljnih poslova

Bivši šef Bezbednosno- informativne agencije Rade Bulatović preuzeće funkciju šefa Odseka za Pokret nesvrstanih u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, rekao je Tanjugu portparol tog ministarstva Miloš Todorović

Todorović je kazao da će Bulatović tu funkciju vršiti u rangu ambasadora. Poslednja javna funkcija Bulatovića bila je direktor BIA, a na to mesto je imenovan 2004. godine, da bi nakon što je formirana >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vlada predvođena Demokratskom strankom 8. jula 2008. podneo ostavku na tu funkciju.

Šef Odseka za Pokret nesvrstanih, međutim, nije prvi angažman Bulatovića u spoljnim poslovima. On je početkom devedesetih bio vicekonzul u Rimu, a službovao je i u Istanbulu, pri diplomatskom predsedništvu SRJ u Turskoj.

Posle demokratskih promena, od novembra 2000. do marta 2003. godine bio je savetnik za nacionalnu bezbednost tadašnjeg predsednika Jugoslavije Vojislava Koštunice, a posle ubistva premijera Zorana Đinđića uhapšen je u akciji "Sablja" tokom koje je proveo tri meseca u pritvoru, ali sumnje nikad nisu dokazane.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Rade Bulatović u Ministarstvu spoljnih poslova

Izvor: Studio B, 06.Nov.2012

Bivši šef Bezbednosno- informativne agencije Rade Bulatović preuzeće funkciju šefa Odseka za Pokret nesvrstanih u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, rekao je Tanjugu portparol tog ministarstva Miloš Todorović. ..Todorović je kazao da će Bulatović tu funkciju vršiti u rangu ambasadora...Poslednja...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.