Protivurečnosti u slučaju Bracanovića

Izvor: RTS, 06.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protivurečnosti u slučaju Bracanovića

Posle uvida u sudski predmet o puštanju na uslovnu slobodu bivšeg zamenika direktora BIA Milorada Bracanovića, predsednica Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović Škero utvrdila da postoje određene protivrečnosti između obrazloženja sudske odluke i izveštaja požarevačkog zatvora.

Predsednica Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović Škero je, povodom odluke da se Milorad Bracanović pusti na uslovnu slobodu sa izdržavanja kazne, ocenila da postoje protivurečnosti između >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obrazloženja odluke VSS i izveštaja Uprave za izvršenje zatvorskih sankcija Kazeno popravnog zavoda "Zabela" Požarevac, saopšteno je iz tog suda.

Škero je predložila da Nadzorni odbor Vrhovnog suda utvrdi da li je bilo propusta u radu veća, koji bi se mogli oceniti kao nesavesno obavljanje sudijske dužnosti i, u zavisnosti od toga, pokrene odgovarajućhi postupak protiv sudija.

Obrazlažući odluku o puštanju Bracanovića Vrhovni sud u sredu je saopštio da se u izveštaju zatvora "Zabela" navodi da je kazna pozitivno delovala, da je svrha kažnjavanja postignuta kao i da preporučuju puštanje Bracanovića na slobodu.

Ministarka pravde Snežana Malović potom je smenila dvoje ljudi iz Uprave zatvora, a kasnije se utvrdilo da u njihovom izveštaju nije bilo preporuke o puštanju Bracanovića.

Ministarstvo je juče pokrenulo inicijativu za razrešenje troje sudija Vrhovnog suda koji su u ovom predmetu odlučivali.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.