Osnivali firme na ime drugih i krali novac

Izvor: Radio 021, 16.Apr.2015, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivali firme na ime drugih i krali novac

U saradnji sa BIA i Poreskom policijom, uhapšen je F. B. (34), iz Novog Sada zbog sumnje da je zajedno sa sugrađaninom A. F. izvršio krivična dela neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit.

Protiv tri Novosađanke koje su im u tome pomogle podnete su krivične prijave, navodi se u saopštenju MUP-a. Osumnjičeni se terete da su pronalazili lica, uglavnom izuzetno lošeg imovnog stanja i uz pristanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tih osoba, uz novčanu naknadu, otvarali na njihova imena firme.

F.B. i A.F. su, potom, angažovali tri Novosađanke, koje su sačinjavale lažne poreske prijave za ta preduzeća i na osnovu tako sačinjenih prijava, Poreska uprava im je donosila rešenja o povraćaju PDV i na račun tih firmi uplaćivala novac, koji su osumnjičeni podizali na bankomatu, navodi se u saopštenju.

Pretresom četiri stana u Novom Sadu, koja su koristili osumnjičeni, policija je pronašla više desetina pečata raznih preduzeća, kao i oko 20 hiljada akciznih markica za alkohol. F.B. je uhapšen juče, a policija je danas pronašla A.F. koji je na saslušanju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rade na utvrđivanju porekla i ispravnosti akciznih markica, kao i namere osumnjičenih u vezi sa tim.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.