Ni traga od Dražinog groba!

Izvor: Glas javnosti, 11.Jan.2010, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni traga od Dražinog groba!

BEOGRAD - Nije pronađen nijedan dokument niti relevantan svedok koji bi mogao da otkrije gde je grob generala Dragoljuba Draže Mihailovića!

Ovo u izjavi za Glas javnosti kaže istoričar Bojan Dimitrijević, član Državne komisije za traženje zemnih ostataka đenerala Draže.

- Obavili smo arhivska istraživanja u BIA i VBA i zasad nema rezultata i nema novih zaključaka - ističe Dimitrijević navodeći da se Komisiji do sada nije javio nijedan ozbiljan svedok. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

- Uglavnom su se javljali telefonom zameniku republičkog tužioca. Mi smo dobijali te listinge i utvrđivali da su se ljudi javljali s najrazličitijim mogućim motivima i da su to bili neozbiljni pozivi. Od arhivske građe jedino smo otkrili dokumenta o ulozi Kalabića u hvatanju Draže Mihajlovića - nastavlja Dimitrijević.

I Miladin Milošević, direktor Arhiva Jugoslavije, potvrđuje da, „nažalost“, ništa nisu pronašli.

- To ne znači da smo završili rad. Pokušaćemo sve da ispitamo. Rad u arhivama može relativno brzo dati rezultate, ali arhivski se materijal često ne može sagledati - ističe Milošević.

Tomo Zorić, portparol Republičkog tužilaštva, rekao je za naš list da nema novih otkrića komisije.

- Da ima nekih novih podataka, mislim da bi javnost već bila obaveštena - poručuje Zorić.

Znace se tek onda kad se brozova kopilad i udbin nakot skinu sa vlasti.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Ni traga od Dražinog groba

Izvor: Kurir, 11.Jan.2010

BEOGRAD - Nije pronađen nijedan dokument niti relevantan svedok koji bi mogao da otkrije gde je Dražin grob! Ovo u izjavi za Kurir kaže istoričar Bojan Dimitrijević, član Državne komisije za traženje zemnih ostataka đenerala Dragoljuba Mihailovića. - Obavili smo arhivska istraživanja u BIA...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.