Nema potvrda o kontaktima sa Šarićem

Izvor: RTS, 20.Jan.2013, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema potvrda o kontaktima sa Šarićem

BIA i Vojnobezbednosna agencija nemaju saznanja da je iko iz Vlade razgovarao sa Šarićem, rekao premijer Ivica Dačić i dodao da je o tome dobio pisanu informaciju.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić odbacio je medijske spekulacije da će Vlada pasti u slučaju da bude uhapšen narko bos Darko Šarić.  Dačić je naglasio da, ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da Vlada neće pasti zbog borbe protiv korupcije i kriminala, nego će to biti i njena osnovna snaga.

Premijer je rekao da je od službi bezbednosti tražio da provere medijske navode o tome da postoje transkripti Šarićevih razgovora sa jednim ministrom, ali da je od policije, BIA i VBA, dobio pisanu informaciju da one nemaju takva saznanja.

Ako postoje bilo koja druga saznanja, ja sam apsolutno spreman da, zajedno sa Aleksandrom Vučićem, "razmotrimo sve dalje korake tim povodom", rekao je Dačić u intervjuu Fonetu.

Negirajući "dualizam" sa prvim potpredsednikom Vlade i liderom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem, Dačić je rekao da oni svakodnevno zajednički rade, kao i da Vlada, zahvaljujući toj saradnji, nije napravila ni jednu stratešku grešku.

"Niko ne može i ne bi trebalo da očekuje da svaka stranka misli isto. Možda zato ljudi nisu ni očekivali da će Socijalistička partija Srbije (SPS) i SNS imati dobru saradnju i možda se zato u medijima non stop traži neka tačka oko čega smo se posvađali", objasnio je Dačić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.