Nebojša Rodić šef BIA

Izvor: RTS, 03.Avg.2012, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Rodić šef BIA

Vlada Srbije imenovala Nebojšu Rodića za novog šefa Bezbednosno-informativne agencije.

Na današnjoj sednici Vlade Srbije, generalni sekretar predsednika Nebojša Rodić imenovan je za novog šefa Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Nebojša Rodić je peti direktor BIA od 2002. godine kada je tadašnji Resor državne bezbednosti preimenovan i iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << MUP-a prebačen pod direktnu ingerenciju Vlade Srbije. Prema zakonu šef BIA se bira na period od pet godina.

Rodić je bio sekretar Republičke izborne komisije 1996. i 1997. godine, kada je tadašnja opozicija optužila RIK za krađu izbora.

Sledeće godine bio je i sekretar Komisije za sprovođenje referenduma o stranom posredovanju u rešavanju kosovske krize. Od tada političku biografiju dopunio je funkcijama zamenika sekretara Skupštine Srbije i ambasadora.

Na mestu šefa BIA nasleđuje Sašu Vukadinovića sa kojim je u RIK-u radio u vreme predsedničkih izbora 2000. godine. Predsednik Tomislav Nikolić ga opisuje kao pravnika stare škole koji je posvećen državi, a ne špijuniranju, praćenju i pravljenju tajnih dosijea.

Nebojša Rodić rođen je 1953. u Šapcu, oženjen je i otac dvoje dece.

Vlada Srbije je danas imenovala Aleksandra Vulina za direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a Sulejmana Ugljanina za direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Na istoj sednici Vlada Srbije je usvojila i protokol o primopredaji dužnosti u organima državne uprave.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nebojša Rodić je novi šef BIA

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Avg.2012

Vlada Srbije imenovala je Nebojšu Rodića za novog šefa Bezbednosno-informativne agencije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vulin šef Kancelarije za Kosovo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Avg.2012

Vlada Srbije postavila je na današnjoj sednici Aleksandra Vulina za direktora Kancelarije za Kosovo. U saopštenju Vlade Srbije navodi se da će Kancelariju za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja voditi ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin. Nebojša Rodić je imenovan za direktora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nebojša Rodić novi šef BIA

Izvor: Radio 021, 03.Avg.2012

Vlada Srbije na današnjoj sednici imenovala je Nebojšu Rodića za novog šefa Bezbednosno informativne agencije.

Nastavak na Radio 021...

Dragan Marković Markoni Rodićev zamenik u BIA

Izvor: Kurir, 03.Avg.2012

Dragan Marković Markoni prethodne četiri godine bio je državni sekretar u MUP, a pre toga je bio savetnik direktora BIA..BEOGRAD- Nebojša Rodić će uskoro dobiti zamenika, a to mesto je rezervisano za Dragana Markovića Markonija iz redova PUPS...Marković (47) dugogodišnji je pripadnik Resora...

Nastavak na Kurir...

SNS negira navode o Rodiću

Izvor: B92, 04.Avg.2012, 11:57

Beograd -- Srpska napredna stranka negirala je da je novi šef BIA Nebojša Rodić učestvovao u radu Izborne komisije 1996...Te godine je tadašnja vladajuća koalicija falsifikovala rezultate na lokalnim izborima..."Rodić je na tom poslu radio od aprila 1997. godine i za svoj rad pohvaljen od OEBS-a...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.