Nakon Beograda i Novog Sada, protest Srbija protiv nasilja i u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Maj.2023, 12:13

Nakon Beograda i Novog Sada, protest "Srbija protiv nasilja" i u Nišu

Protest "Srbija protiv nasilja", koji je u ponedeljak uveče bio organizovan u Beogradu, biće održan u Nišu i to u sredu, 10. maja od 18 sati na Trgu kralja Milana. Na protest u Nišu građane je pozvao i narodni poslanik i potpredsednik Narodne stranke Đorđe Stanković. Zahtevi protesta su isti kao u Beogradu - hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, kao i hitno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Srbije.

Organizatori pozivaju građane na protest koji će, kako kažu, biti organizovan bez govora i obraćanja organizatora i "uz najveće poštovanje i saosećanje sa bolom koju svi osećamo zbog ovih nezapamćenih tragedija".

Đorđe Stanković pozvao sve građane na protest; foto: Đorđe Stanković Narodni poslanik iz Niša i potpredsednik Narodne stranke Đorđe Stanković pozvao je sve građane da izađu na protest.

Morao je prvo Beograd da pošalje poruku i poslao je. Sada je došao red na nas. Da Niš pošalje poruku slobodnog grada! - rekao je Stanković.

Zahtevi protesta:

Rok za ispunjenje svih zahteva protesta je do petka, 12. maja.

Protest u Beogradu su organizovali Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front / Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde / Pokret slobodnih građana / Sindikat Sloga / Pokret za preokret - Ujedinjeni, ali dodaju da protest nije stranački i dobrodošli su svi građani i sve organizacije koji žele da podrže borbu protiv nasilja, bez ikakvih podela.

Skup će se odvijati bez stranačkih obeležja i bez govora - kažu organizatori.

U niškoj policiji kažu da protest još nije prijavljen.

Podsetimo, u sredu, 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi je 13-godišnjak pucao i ubio 8 dece i portira, a 7 njih ranio, a samo dan kasnije je u okolini Mladenovca 21-godišnjak ubio 8 ljudi i 14 ranio.

MUP je prošle nedelje najavio kontrole vlasnika oružja, a pozvali su građane da predaju neregistrovano oružje.

Vlada je u petak usvojila "Vučićeve preporuke".
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Protest Srbija protiv nasilja sutra i u Nišu

Izvor: Beta, 09.Maj.2023

Protest "Srbija protiv nasilja" biće organizovan sutra, 10. maja, u 18 časova na Trgu kralja Milana u Nišu, najavili su predstavnici opozicionih stranaka u tom gradu."Pozivamo građane da se okupimo na trgu u što većem broju kako bi se izborili da se tragični događaji koji su u crno zavili naše...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.