HRVATI OTVORENO UDARILI NA SRBIJU! BIA im razbila OBAVEŠTAJNU MREŽU, oni se oglasili SRAMNIM SAOPŠTENJEM

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATI OTVORENO UDARILI NA SRBIJU! BIA im razbila OBAVEŠTAJNU MREŽU, oni se oglasili SRAMNIM SAOPŠTENJEM

Srpski organi podneli krivične prijave protiv Dražena Letića i Nikole Kajkića.

Bivši oficir MUP Dražen Letić kontinuirano je predavao hrvatskom obaveštajcu Nikoli Kajkiću informacije na osnovu kojih su protiv građana naše zemlje podizane tajne poternice zbog navodnih ratnih zločina.

Sada se oglasila hrvatska Sigurnosno-obaveštana agencije (SOA) sa pričom koja je iskonstruisana da potpuno skrene pažnju sa ovog velikog skandala.

Iako nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << priznali da je Letić njihov špijun, još je indikativnije to što nisu negirali tu činjenicu, čime su maltene prećutno potvrdili to da obaveštajno deluju na teritoriji naše zemlje sa ciljem da ukaljaju ugled Srbije.

SOA u saopštenju navodi da je njihov cilj da pronađu sve nestale tokom tobožnje "srpske agresije" na Hrvatsku, i naglašavaju kako Srbija radi na štetu Hrvatske i njihovih NATO saveznika. To celo saopštenje čini zaista smešnim, ako se uzme u obzir da se oglašavaju povodom slučaja svog špijuna koji deluje u Srbiji.

"Zabrinjava nas činjenica da srpske sigurnosne institucije, radi prikrivanja sumnji u kršenje međunarodnog prava te relativizovanja rada svojih političkih, sigurnosnih i vojnih tela za interese trećih država, kontinuirano agresivno nastupaju prema Republici Hrvatskoj i njenim građanima, kao i prema saveznicima u NATO-u. Pri tome posebno zabrinjava činjenica da Republika Srbija koristi svoj bezbednosni aparat za ometanje rasvetljavanja sudbine nasilno odvedenih i nestalih osoba tokom rata u Hrvatskoj, kao i za prikrivanje (navodnih) ratnih zločina počinjenih nad hrvatskim civilima i vojnicima tokom srpske agresije na Republiku Hrvatsku, između ostalog i optužnicama za špijuniranje u korist Republike Hrvatske. SOA će i nadalje, u saradnji s drugim nadležnim hrvatskim telima, raditi na zaštiti nacionalne sigurnosti i interesa Republike Hrvatske i njenih građana, što uključuje i kontinuirani rad na pronalasku osoba nestalih tokom rata", navodi se u saopštenju SOA.

BIA je 28. novembra podnela krivičnu prijavu protiv čelnika Nacionalog sindikata policije Hrvatske Nikole Kajkića i pripadnika MUP Dražena Letića zbog špijuniranja Srbije za račun hrvatske obaveštajne agencije SOA.

Prijava je podneta Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kazneno delo špijunaža iz člana 315 Krivičnog zakonika Srbije.

"On je radio po nalogu hrvatske obaveštajne službe i desničarskih političkih struktura u Hrvatskoj, s krajnjim ciljem da se pred međunarodnim instancama dovede u pitanje sposobnost pravosudnih institucija Srbije da postupaju u skladu sa zakonom, da se ukaže na navodni politički utjecaj na spomenute odluke suda, te da se ugroze sigurnost, politički položaj i ekonomska stabilnost naše države", stoji u saopštenju BIA.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.