D S S: Po čijem nalogu radi tužilaštvo?

Izvor: S media, 22.Jun.2012, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S: Po čijem nalogu radi tužilaštvo?

Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da je bivši direktor BIA-e Rade Bulatović radio strogo po zakonu i upitala tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića po čijem je nalogu i za čije političke interese po svaku cenu pokušao da poveže Bulatovića i D S S sa procesima koje kao tužilac vodi.

"Zloupotreba tužilaštva u političke svrhe je najgori vid podrivanja pravnog poretka države", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << naveo je D S S u saopštenju.

Ratka Mladića krili državni funkcioneri?

Tragovi trgovine ljudskim organima vode ka Albaniji

Vekarić: Žalićemo se na presude policajcima iz Belog Manastira (VIDEO)

D S S je istakao da je Vukčeviću veoma dobro poznato, što je i sam na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio, da je Bulatović uvek radio striktno po slovu zakona i da samim tim ne može postojati nijedan dokaz koji bi govorio suprotno.

"Pošto je saopštio istinu da nema nijednog dokaza protiv Bulatovića, tužilac Vukčević se upustio u nešto što je potpuno tome protivrečno, najavljajući da će, iako nema dokaza, pozvati Bulatovića na saslušanje u svojstvu gradjanina", naveo je D S S.

Vukčević bi unapred trebalo da zna da će mu gradjanin Bulatović saopštiti da je kao direktor BIA uvek i striktno radio po zakonima Srbije i da ih nikada nije prekršio, navodi se u saospstenju D S S-a.

Vukčević je ranije danas izjavio da je Bulatović znao za 11 lokacija na kojima se skrivao haški optuženik Ratko Mladić, ali da Tužilaštvo za ratne zločine nema dovoljno materijala da bi protiv Bulatovića započeo krivični postupak.

"U svakom slučaju Rade Bulatović će biti saslušan. Pozvaćemo ga u svojstvu gradjanina da nam objasni neke stvari", istakao je Vukčević.

"Bulatović je naložio da se uhapsi grupa Jova Djoga i Stanka Ristić (kasnije optužena za pomaganje u skrivanju Mladića), a nije čekao da ga odvedu do Mladića, čime je dao znak Mladiću da je cela mreža njegovih jataka otkrivena", naveo je Vukčević.

(Beta)

Foto: YouTube printscr
Pogledaj vesti o: Hag,   Jutjub

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.