Bivši šef BIA postaje ambasador Srbije u BiH

Izvor: Radio 021, 24.Maj.2018, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši šef BIA postaje ambasador Srbije u BiH

Bivši šef BIA Aleksandar Đorđević trebalo bi na današnjoj sednici vlade da bude postavljen za novog ambasadora Srbije u BiH.

Đorđević, koji je po zanimanju pravnik, zameniće odlazećeg ambasadora u Sarajevu Stanimira Vukićevića koji je opozvan u februaru ove godine.

Đorđević je na mesto BIA došao 2013. a na toj funkciji je bio do sredine 2017, kada je na njegovo mesto došao Bratislav Gašić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Prema pisanju "Blica", važio je za čoveka bliskog Aleksandru Vučiću, jer se njih dvojica poznaju više od 28 godina.

"I kada je pre četiri godine najavljivao ko će preuzeti BIA, Vučić je za Đorđevića rekao da je u pitanju vrlo pouzdan, odan i profesionalan čovek i vrstan pravnik, pa kao takav verovatno bi mogao da da svoj doprinos", rekao je svojevremeno jedan sagovornik "Blicu".

Autor: B92, Blic

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.