BIA: Uhapšeni na Kosovu nisu pripadnici BIA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIA: Uhapšeni na Kosovu nisu pripadnici BIA

BEOGRAD - Bezbednosno informativna agencija negirala je danas da su njeni pripadnici uhapšeni na Kosovu, kako je prenela prištinska štampa.

"BIA nema pripadnike na Kosovu, pa samim tim oni nisu ni mogli da budu uhapšeni", rekao je za Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA.

Prištinski list Ekspres objavio je danas, pozivajući se na izvore iz policije, da je Policija Kosova u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uhapsila trojicu Srba, od kojih su dvojica pripadnici Bezbednosno-informativne agencije.

U kratkom saopštenju policije o tom događaju navodi se samo da su uhapšeni osumnjičeni za mnoge kriminalne akte, dok "Ekspres" navodi da Policija Kosova sumnja da su dvojica uhapšenih u blizini Čaglavice pripadnici BIA.

List dodaje da se istraga protiv njih vodi duže vreme, a da se sumnja da su odgovorni za spaljivanje carinskih punktova na severu Kosova u februaru 2008. godine i druga teška kriminalna dela.

Kosovska policija je navela da su dvojica uhapšenih državljani Srbije, a treći državljanin Kosova.

U izjavi za dnevnik portparol Kosovske policijske službe (KPS) Arber Beka je najavio da će o tim hapšenjima govoriti na današnjoj konferenciji za novinare.

Beka je danas FoNetu rekao da policija ima saznanja da su trojica Srba, koji su uhapšeni u Čaglavici, nudili srpskom i ostalom stanovništvu po Kosovu po 100.000 evra, stanove i automobile za izjavu da im je tokom sukoba na Kosovu uzet organ.

Beka je naglasio da su oni, od kojih je jedna bivši policajac KPS iz okoline Štrpca, a druga dvojica su iz Novog Sada i Beograda, ovakvu akciju već neko vreme vodili na Kosovu.

U KPS su naveli da će putem UNMIK pokušati da dobiju informacije o njihovoj eventualnoj povezanosti sa nekim iz Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BIA: Uhapšeni na Kosovu nisu pripadnici BIA

Izvor: Večernje novosti, 12.Jun.2009

Bezbednosno informativna agencija negirala je da su njeni pripadnici uhapšeni na Kosovu, kako je prenela prištinska štampa

Nastavak na Večernje novosti...

BIA: Uhapšeni na Kosovu nisu pripadnici BIA

Izvor: S media, 12.Jun.2009

Bezbednosno informativna agencija negirala da su njeni pripadnici uhapšeni na Kosovu, kako je prenela prištinska štampa. .."BIA nema pripadnike na Kosovu, pa samim tim oni nisu ni mogli da budu uhapšeni", rekao je Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA...Prištinski list Ekspres objavio je danas,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.