Kinezi uplatili prvu tranšu kredita za autoput od Bara do granice sa Srbijom

Izvor: Blic, 30.Apr.2015, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi uplatili prvu tranšu kredita za autoput od Bara do granice sa Srbijom

Kineska EXIM banka uplatila je prvu tranšu u iznosu od 94,3 miliona evra za izgradnju prve deonice autoputa od Bara do granice sa Srbijom, potvrđeno je danas iz Ministarstva finansija Crne Gore.

Ministar finansija Radoje Žugić je na osnovu toga danas kazao da će radovi na izgradnji prve deonice autoputa od Podgorice do Mateševa, u poravcu Kolašina, početi narednih nedelja.

"Početak radova se meri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sedmicama, ne više mesecima", rekao je Žugić novinarima.

EXIM banka je ranije odobrila kredit, u iznosu 85 odsto od oko 810 miliona evra koliko će koštati prva deonica duga 49 kilometara.

Kredit je odobren na 20 godina, sa kamatom od dva odsto i grejs periodom od šet godina.

Prva dionica autopua od Bara do granice sa Srbijom je najteža, jer će na njoj biti najviše tunela i mostova.

Autoput će, kako je predviđeno, biti dug oko 170 kilometara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pare legle, kreće autoput ka Srbiji

Izvor: B92, 01.Maj.2015, 11:37

Kineska Eksim banka uplatila je prvu tranšu od 94,3 miliona evra za izgradnju prve deonice auto-puta od Bara do granice sa Srbijom...Ministar finansija Radoje Žugić je kazao da će radovi na izgradnji prve deonice auto-puta od Podgorice do Mateševa, u pravcu Kolašina, početi narednih nedelja..."Početak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.