Uskoro još manje SIM kartice

Izvor: B92, 19.Maj.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro još manje SIM kartice

Četiri velike kompanije, RIM , Motorola , Apple i Nokia napokon su pronašle zajednički jezik oko standarda i izgleda novih SIM kartica.

Nove nano-SIM karitce imaju dimenzije 8 x 12 milimetara, a zameniće micro SIM kartice koje je prvi počeo da koristi Apple na iPhoneu, a nakon toga su i ostali proizvođači krenuli s tom praksom.

Suparništvo oko izrade novog standarda SIM kartice između četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanije traje već duže vreme, a pokušaji guranja sopstvenih rešenja najčešće bi završavali prepirkama i odbijanjem predloga.

Najviše nesuglasica je bilo oko dizajna gde suRIM i Samsung insistirali na izgledu koji bi omogućio "push-push" mehanizam, odnosno stavljanje i vađenje kartice pritiskom, slično kao kod memorijskih kartica.

S druge strane Apple je uporno insistirao na suprotnom što ne iznenađuje s obzirom na to da u svojim telefonima koristi SIM fioke.

Kompromisno rešenje ima jednostavan pravougaoni dizajn sa usekom na jednoj strani.

Hoće li novo rešenje biti usvojeno i kada možemo očekivati nove SIM kartice znaćemo nakon 31. maja kada se sastaju članovi ETSI -ja (European Telecommunications Standards Institute).
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro još manje SIM kartice

Izvor: Lajk.ba, 19.Maj.2012

Četiri velike kompanije, RIM , Motorola , Apple i Nokia napokon su pronašle zajednički jezik oko standarda i izgleda novih SIM kartica.

Nastavak na Lajk.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.